PERLELE profesorilor la Definitivat 2013: Eminescu şi Creangă mergeau la puştoaice după miere

Perlele profesorilor de la examenul de definitivat în învăţământ 2013 sunt la fel de preţioase ca cele din lucrările elevilor. Cel puţin aşa reiese din lucrările dascălilor. Imaginația lor depășește cu mult nivelul de pregătire.

19 iul. 2013, 12:22
PERLELE profesorilor la Definitivat 2013: Eminescu şi Creangă mergeau la puştoaice după miere

Eminescu era prieten cu Creangă. Geniu la geniu trage. Eminescu și Creangă mergeau la puștoaice după miere, erau iubitori de frumos prin satele Moldovei, unde se dezvoltau în mod absolut natural femei splendide, neştiutoare de carte. Din mierea iubirii lor cu Eminescu se trage cele mai frumoase poezii de dragoste„, potrivit exclusivtm.ro.

Deoarece Eminescu era sensibil fatalmente şi evisceramente din naştere, avea o boabă din măreţia divină, era Isusul poeziei româneşti, ne-a mântuit pe toţi cu poezia lui, chiar dacă noi nu ne dăm seama. Poate într-o zi, când o să realizăm, ajunge Eminescu pictat în biserici, ca Becali„.

Unii profesori îşi arată stofa de politicieni într-un discurs radical. „În istoria românilor mişună specii târâtoare de politicieni. Au împuşcat, au jefuit şi pe toţi i-a unit furăciunea. Dar niciunul nu a avut ce să facă pentru ţară, se rostogoleşte în groapă Burebista de ruşine„.

La geografie, mai mulți profesori au dat lovitura. „Munţii Carpaţi se împart în mai multe bucăţi. Au ape şi podişuri şi ţin până unde începe câmpia„.

Râurile şi apele care îşi desfăşoară curgerea pe teritoriul României vin din subteran către suprafaţă şi au locuri bine stabilite prin care susură, numite bazine. Aceea e matca lor„.

7.400 de candidaţi au susţinut, joi, 18 iulie, proba scrisă a examenului naţional de definitivat în învăţământ, iar 16 dintre ei au fost eliminaţi din examen.