PERICOL DE EXPLOZIE în Târgu Mureş: Un bărbat a ameninţat că aruncă în aer blocul în care locuieşte

Mai multe apartamente dintr-un bloc din Târgu Jiu au fost evacuate, miercuri, de către pompieri şi poliţişti, după ce unul dintre locatari a sunat la 112 şi a ameninţat că va arunca în aer imobilul.

RomaniaTV.net
13 mart. 2013, 16:36
PERICOL DE EXPLOZIE în Târgu Mureş: Un bărbat a ameninţat că aruncă în aer blocul în care locuieşte

Bărbatul care a făcut anunţul respectiv a menţionat că are probleme cu băncile şi că nu are unde să lucreze, el intenţionând să provoace o explozie, conform unor surse din cadrul IPJ Gorj, potrivit Mediafax.

Echipaje de la ISU Gorj şi IPJ Gorj, împreună cu paramedici de la SMURD, s-au deplasat la locuinţa bărbatului, poliţiştii forţând uşa de la intrare şi găsindu-l pe acesta în stare de ebrietate.

Dumitru Pascu, de 55 de ani, a fost scos afară din apartamentul situat la parterul blocului, fiind transportat ulterior de echipajul SMURD la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu, a declarat că la sosirea echipelor de intervenţie pompierii au simţit mirosul de gaz, motiv pentru care au dispus ca familiile care locuiau în apartamentele de la parterul blocului să fie evacuate de urgenţă. În acelaşi timp, angajaţi ai firmei care furnizează gaze au întrerupt alimentarea blocului de la reţeaua oraşului, fiind evitată astfel producerea unei explozii.

Bărbatul scos din apartamentul său a declarat că a acumulat datorii la bănci de circa şapte miliarde de lei vechi, după ce şi-a gajat locuinţele sale şi ale copiilor pentru ca rude ale sale să obţină credite bancare pe care, ulterior, nu le-au mai achitat.

Dumitru Pascu a fost amendat de poliţişti cu 500 de lei pentru alertarea fără justificare prin 112 a autorităţilor, el având posibilitatea să conteste în instanţă sancţiunea primită.