Percheziţii la Rahova: Doi deţinuţi au înşelat diverse persoane, după ce le-au sunat şi cerut bani

Poliţiştii bucureşteni au efectuat, miercuri, percheziţii la Penitenciarul Rahova, fiind vizaţi doi deţinuţi, colegi de celulă, care înşelau oamenii, sunându-i şi spunându-le că au câştigat un premiu, însă pentru a intra în posesia lui trebuie să achite un comision la bancă sau la un oficiu poştal, au precizat pentru Agerpres oficiali ai Poliţiei Capitalei.

27 mart. 2013, 09:47
Percheziţii la Rahova: Doi deţinuţi au înşelat diverse persoane, după ce le-au sunat şi cerut bani

‘În urma verificărilor de specialitate întreprinse cu ajutorul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – IGPR, poliţiştii bucureşteni au descoperit că în perioada noiembrie 2012 – martie 2013 cei doi bărbaţi aflaţi în penitenciar au contactat mai multe persoane, cărora le-au comunicat că au câştigat diferite premii, iar pentru ridicarea acestora era necesară virarea unor sume de bani într-un anumit cont’, precizează Poliţia Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, doar un bucureştean de 43 de ani a şi plătit comisionul cerut, fiind vorba despre suma de 2.400 de lei pe care bărbatul a achitat-o la un oficiu poştal din Ilfov, după ce a fost sunat de unul dintre suspecţi care i-a comunicat că a câştigat un premiu din partea unei companii de telefonie.

‘Din cercetările efectuate de poliţişti până în acest moment a rezultat faptul că cei doi suspecţi au reuşit să inducă în eroare, prin acest mod de operare, o singură persoană, de la care au solicitat şi obţinut suma de 2.400 de lei, însă au avut şi alte tentative de a înşela diferite persoane, nematerializate însă’, informează Poliţia Capitalei.

Percheziţii au fost făcute şi în Vâlcea, la domiciliile complicilor care, potrivit poliţiştilor, ridicau sumele de bani încasate fraudulos.

În urma percheziţiilor, în camera unde se aflau încarceraţi liderii grupului au fost găsite cartele telefonice şi telefoane mobile, iar în cealaltă încăpere percheziţionată au fost găsite telefoane mobile, cartele telefonice şi mai multe înscrisuri.

‘Acţiunea poliţiştilor bucureşteni de la Secţia 5 a vizat destructurarea unui grup infracţional specializat în înşelăciuni prin telefon, în contextul în care Poliţia Capitalei a primit plângeri prin care era sesizat faptul că mai mulţi cetăţeni au fost apelaţi de către persoane necunoscute, atât pe telefonul fix cât şi pe telefonul mobil, care pretindeau că reprezintă o companie de telefonie fixă şi că prin tragere la sorţi ar fi câştigat un premiu în bani. Cercetările judiciariştilor bucureşteni au relevant faptul că grupul infracţional era coordonat de doi bărbaţi de 30 şi 43 de ani, încarceraţi într-un penitenciar din Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi înşelăciune, fiind ajutaţi în activitatea infracţională de alte două femei, care retrăgeau sumele de bani depuse din mai multe conturi bancare şi de la oficiile poştale, la indicaţiile telefonice ale liderilor grupului’, arată Poliţia Capitalei.

Suspecţii vor fi prezentaţi instanţei competente cu propunerea de arestare preventivă.

Acţiunea este sprijinită de Direcţia de Operaţiuni Speciale din IGPR şi coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.