Percheziţii la o grupare de hoţi ce acţiona în Elveţia şi Austria. Prejudiciul, peste un milion euro

Mai multe percheziţii au loc, joi dimineaţă, la Drobeta Turnu Severin, la membrii unei grupări specializate în furturi, care acţionau în Austria, Germania şi Elveţia, prejudiciul produs de această reţea depăşind un milion de euro, potrivit anchetatorilor.

RomaniaTV.net
06 sept. 2012, 07:22
Percheziţii la o grupare de hoţi ce acţiona în Elveţia şi Austria. Prejudiciul, peste un milion euro

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, agent principal Lavinia Pescaru, gruparea, formată din 16 persoane, a acţionat în perioada 2008 – 2012, dând spargeri în locuinţe, dar şi în societăţi comerciale din Austria, Germania şi Elveţia, de unde furau bijuterii, ceasuri de valoare, bani, dar şi electrocasnice, valoarea prejudiciului creat fiind de 1,1 milioane de euro.

La percheziţiile desfăşurate joi dimineaţă în Drobeta Turnu Severin, poliţiştii încearcă recuperarea bunurilor provenite din furturile respective, membrii grupării fiind deja arestaţi .

Astfel, potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Mehedinţi, şapte membri ai grupării sunt arestaţi în România, cinci în Austria, doi în Elveţia şi doi în Italia.

La percheziţii participă poliţişti din cadrul IPJ Mehedinţi, de la Serviciile de Investigare a Fraudelor, Investigaţii Criminale şi forţe de intervenţie rapidă, descinderile fiind coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.