Percheziţii la medici acuzaţi de DECONTĂRI ILEGALE. Cardiolog de la Elias, ridicat de la o pensiune

Poliţiştii şi procurorii au efectuat, vineri, 44 de percheziţii domiciliare, în cadrul unei anchete privind fraudarea de către mai mulţi medici şi angajaţi ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu suma de 500.000 euro. Unul dintre medicii puşi sub acuzare a fost ridicat de la o pensiune din Drobeta Turnu Severin.

29 mart. 2013, 06:39
Percheziţii la medici acuzaţi de DECONTĂRI ILEGALE. Cardiolog de la Elias, ridicat de la o pensiune

Anchetatorii bucureşteni au pus sub acuzare medici pentru decontări de analize medicale în valoare de peste 500 de mii de euro. 44 de percheziţii domiciliare au avut loc vineri dimineaţa, în urma cărora 42 de persoane urmează să fie audiate.

Unul dintre medicii acuzaţi este cardiologul Sergiu Bârsan. Acesta a fost găsit de poliţişti la o pensiune din Drobeta Turnu Severin şi ridicat în baza unui mandat de aducere, scrie Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Mehedinţi, subcomisar Nicolae Lohon, pe numele medicului, Tribunalul Bucureşti a emis mandat de aducere, bărbatul, în vârstă de 40 de ani, având calitatea de învinuit în dosarul reţetelor false. Sergiu Bărsan urmează să fie dus la Bucureşti pentru audieri. Sergiu Mihai Bârsan este medic la Clinica de Cardiologie a Spitalului Elias din Capitală, potrivit site-ului acestei unităţi medicale.

În urma percheziţiilor, peste 40 de medici au fost aduşi la audieri la Poliţia Capitalei, ei fiind acuzaţi de procurori că eliberau bilete de trimitere fictive în urma cărora laboratoarele procesau analize, a precizat Bogdan Staicu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

El a precizat că activitatea este monitorizată de mai bine de şase luni, iar anul trecut, în acelaşi dosar, au fost efectuate percheziţii şi la laboratoarele unde erau procesate analizele.

În cursul lunii martie 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 42 de persoane pentru comiterea, după caz, a infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals, luare de mită şi dare mită.

Astfel, vineri a fost declanşată o acţiune la care au participat 13 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi 175 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, fiind efectuate 44 de percheziţii domiciliare şi, de asemenea, puse în executare 42 de mandate de aducere.

„Activitatea infracţională a constat, în principal, în fraudarea de către mai mulţi medici şi angajaţi ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuate în realitate, cauzându-se un prejudiciu de peste 500.000 de euro„, se arată într-un comunicat al Parchetului Capitalei.

Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi DGPMB – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.