Percheziţii în Botoşani şi Suceava la persoane suspecte de evaziune fiscală şi cămătărie

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, din cadrul IPJ Botoşani, efectuează, luni, 15 percheziţii, în municipiile Botoşani şi Suceava, acţiunea având ca scop probarea activităţii infracţionale a şapte persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani şi cămătărie, se arată într-un comunicat al IGPR, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
08 iul. 2013, 06:38
Percheziţii în Botoşani şi Suceava la persoane suspecte de evaziune fiscală şi cămătărie

La acţiune participă poliţişti de investigare a fraudelor din cadrul IPJ Botoşani şi IPJ Suceava, precum şi poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Botoşani.

Poliţiştii desfăşoară nouă percheziţii în municipiul Botoşani şi şase percheziţii în municipiul Suceava, la domicilii şi alte imobile aparţinând a şapte persoane. Acestea sunt suspectate că s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului centralizat al statului, prin nedeclararea veniturilor rezultate din desfăşurarea neautorizată de activităţi de schimb valutar. De asemenea, unele dintre persoanele în cauză sunt suspectate şi de săvârşirea infracţiunii de cămătărie. Poliţiştii urmăresc identificarea şi ridicarea oricăror mijloace utile în probarea activităţii infracţionale a persoanelor în cauză. La acţiune participă de asemenea, lucrători din cadrul IJJ Botoşani. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, a precizat sursa citată.