Percheziţii domiciliare în Slatina, într-un caz de trafic de droguri de risc şi etnobotanice

Procurorii DIICOT au făcut, miercuri dimineaţă, şase percheziţii domiciliare în Slatina şi au destructurat cu grup infracţional organizat acuzat că a comercializat în judeţele Olt şi Vâlcea peste 1.500 de pliculeţe de droguri de risc şi etnobotanice.

17 apr. 2013, 17:13
Percheziţii domiciliare în Slatina, într-un caz de trafic de droguri de risc şi etnobotanice

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Olt, au organizat, miercuri, şase percheziţii domiciliare pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, scrie Mediafax.

„În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 255 de plicuri ce conţineau material vegetal, uscat, mărunţit, de culoare verde, o pungă din material plastic ce conţinea mai multe seminţe şi fragmente vegetale, ce părea a fi cannabis, precum şi o ţigaretă cu material vegetal, confecţionată artizanal. De asemenea, au fost descoperiţi 1.100 de euro şi 2.900 de lei, 3 HDD, un I Pad 4, un laptop HP, un memory stick, două card-uri micro SD, opt telefoane mobile, două cartele SIM şi patru carduri bancare”, se arată în comunicat.

Tot miercuri, în municipiul Slatina, au fost prinşi în flagrant trei tineri, cu vârste între 20 şi 24 de ani, toţi din municipiul Vâlcea, suspectaţi că aveau legătură cu grupul infracţional organizat. Aceştia aveau asupra lor mai multe pliculeţe, ce conţineau substanţe susceptibile a fi droguri.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012-2013, membrii grupului infracţional organizat au comercializat aproximativ 1.500 de pliculeţe cu droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, la aproximativ 50 de consumatori, minori şi tineri, din municipiile Slatina şi Râmnicu Vâlcea, obţinând venituri ilicite de câteva zeci de mii de euro”, se mai arată în comunicat.

Toate persoanele depistate au fost conduse la sediul DIICOT Olt la audieri. Membrii grupării sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere şi comercializare de droguri de risc, fără drept, deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept şi efectuarea de operaţiuni cu produse despre care trebuiau sau puteau să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie.