Robert Cazanciuc, propus de Victor Ponta pentru postul de ministru al Justiţiei

Nominalizare rapidă la Justiţie. La două săptămâni de la preluarea interimatului, premierul Victor Ponta îl propune pe Robert Cazanciuc, actualul secretar general al MAE, să preia funcţia de ministru al Justiţiei.

11 apr. 2013, 08:01
Robert Cazanciuc, propus de Victor Ponta pentru postul de ministru al Justiţiei

Victor Ponta a prezentat nominalizarea lui Robert Cazanciuc, procuror detaşat de la Ministerul Public la MAE, pentru fotoliul de la Justiţie în şedinţa de joi de la CSM, informează România TV

Pentru a putea ocupa funcţia de ministru al Justiţiei, Cazanciuc si-a dat demisia din magistratură, demisia acestuia fiind acceptată de CSM.

Robert Cazanziuc a confirmat, pentru luju.ro, că a vorbit cu premierul Victor Ponta şi a acceptat funcţia de ministru al Justiţiei.

„Urmează ca, după preluarea portofoliului, să stabilesc şi care sunt priorităţile!”, a declarat Cazanciuc.

Premierul Victor Ponta participă, joi, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, la şedinţa de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Potrivit gandul.info, Victor Pontal-a propus iniţial pentru justiţie pe preşedintele ANI, Horia Georgescu, însă acesta a fost respins de PNL.

Robert Cazanciuc este în prezent secretar general al MAE.

Cazanciuc a fost, din 1995 până în 1998 procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria SAI, iar din 1998 s-a transferat la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, unde a lucrat timp de doi ani ca procuror în cadrul Biroului pentru relaţia cu mass-media. Din 2000 până în 2001 a fost purtător de cuvânt al aceluiaşi Parchet, elaborând în această perioadă primul ghid de relaţii cu presa al Ministerului Public
din România.

În perioada 2001-2004 Robert Cazanciuc a fost director general şi apoi subsecretar de stat în cadrul Corpului de Control al primului ministru. Ca subsecretar de stat a coordonat echipa de elaborare a Acordului de cooperare administrativă cu OLAF.

În 2004 a fost numit secretar de stat la Departamentul Implementare Programe şi Ajustare Structurală, iar în 2005 a fost director general adjunct la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Apoi, până în 2008, a fost procuror şef al Biroului pentru relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În timpul crizei ostaticilor din Algeria, declaraţiile lui Robert Cazanciuc au atras criticile preşedintelui Traian Băsescu.

„N-aş vrea ca emblema a ceea ce s-a întamplat în Algeria să rămână ori un ministru în cămaşă şi fără cravată sau un purtător de cuvânt cu pulover pe gât, care iese să spună despre ce s-a întâmplat acolo”, a spus atunci şefului statului.