PDL: Sumele din calculul greşit al contribuţiilor pentru pensii să se considere avans la CAS

PDL ia în calcul ca sumele pe care Casa de Pensii trebuie să le restituie pensionarilor reprezentând contribuţia de 5,5% la asigurările de sănătate să fie calculate ca avans pentru plata CAS pe următoarele luni, până când se ajunge la o echivalare a sumelor restante.

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 11:38
PDL: Sumele din calculul greşit al contribuţiilor pentru pensii să se considere avans la CAS

Potrivit unor surse democrat-liberale, atât ministrul Muncii, cât şi preşedintele Casei de Pensii au fost informaţi cu privire la posibilitatea ca sumele pe care statul trebuie să le restituie pensionarilor, în urma calculării greşite a CAS, să se considere un avans. Astfel, pensionarilor nu li se va mai reţine contribuţia de 5,5% la asigurările de sănătate.

Sursele citate au menţionat că astfel, efortul bugetar nu este la fel de mare şi se poate ajunge la o echivalare a acestor sume, printr-un calcul făcut în perioada următoare de Casa de Pensii.

Pensionarilor li se va restitui diferenţa de contribuţii începând cu data deciziei Curţii Constituţionale, pentru plata retroactivă fiind necesară în continuare acţionarea în instanţa de judecată, au explicat democrat-liberalii.