PDL şi-a retras moţiunea pe buget. O depune din nou săptămâna viitoare

PDL a cerut retragerea moţiunii simple "Guvernul USL este frâna de motor a bugetului României", iar Biroul Permanent al Camerei a acceptat această solicitare, a anunţat, marţi, secretarul Camerei Georgian Pop.

RomaniaTV.net
09 oct. 2012, 13:16
PDL şi-a retras moţiunea pe buget. O depune din nou săptămâna viitoare

Pop a făcut această precizare după şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor, arătând că reprezentanţii PDL au venit cu această soluţie.

„Noi le-am propus, de principiu, să discutăm moţiunea marţea viitoare, dânşii, cei de la PDL, au spus că doresc să o retragă, se mai gândesc, probabil că nu sunt suficient de mulţumiţi de forma, estetica sau fondul moţiunii înaintate. Nu ştiu motivele, dânşii au propus această soluţie, nu noi le-am sugerat-o”, a precizat Pop.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a explicat că a cerut retragerea moţiunii pentru a modifica textul care solicită demisia ministrului de Finanţe.

El a susţinut că retragerea moţiunii nu are legătură cu organizarea la Bucureşti săptămâna viitoare a Congresului PPE.

„Am retras-o ca să modificăm faptul că solicităm demisia ministrului de Finanţe”, a spus Toader.

El a adăugat că PDL va redepune la Camera Deputaţilor această moţiune săptămâna viitoare.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a anunţat, luni, în plen, că PDL depune o moţiune simplă privind bugetul României, iar vicepreşedintele Camerei Viorel Hrebenciuc, care conducea şedinţa, a remarcat că termenul de dezbatere este în timpul Congresului PPE de la Bucureşti.

Toader a precizat că moţiunea simplă a PDL se intitulează „Guvernul USL este frâna de motor a bugetului României”.

Hrebenciuc a spus: „O primesc (moţiunea – n.r.), dar este în timpul congresului PPE şi nu o să avem spaţiu”.