PDL intră în alianţă electorală cu patru formaţiuni. Ce rol va avea Macovei în noua construcţie

Reprezentanţi ai PDL, PNŢCD, Partidului Noua Românie, Iniţiativei Civice de Dreapta a lui M.R. Ungureanu şi ai Fundaţiei Creştin-Democrate au decis, miercuri, să formeze o alianţă electorală de centru-dreapta, preşedintele PDL Vasile Blaga precizând, despre conducerea formaţiunii, că va fi colegială.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 18:10
PDL intră în alianţă electorală cu patru formaţiuni. Ce rol va avea Macovei în noua construcţie

Vasile Blaga a precizat, după întâlnirea reprezentanţilor celor cinci formaţiuni, că deocamdată în această alianţă sunt trei partide – PDL, PNŢCD şi Partidul Noua Românie, la care se adaugă mişcarea civică a lui Mihai Răzvan Ungureanu şi Fundaţia Creştin Democrată.

„Conducerea va fi colegială”, a adăugat Blaga, arătând că urmează să fie lansat un manifest, să fie stabilite sigla şi denumirea formaţiunii.

Preşedintele Partidului Noua Românie, Mihail Neamţu, a precizat că alianţa va fi condusă de patru copreşedinţi şi va fi formată o comisie de etică, aceasta urmând să fie condusă de Monica Macovei.

Macovei a precizat că această comisie va trece prin filtrul său toţi condidaţii alianţei pentru Parlament din perspectiva integrităţii şi competenţei, pentru un Parlament curat.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, pe 1 august, că împreună cu Mihai Răzvan Ungureanu, Mihail Neamţu, Aurelian Pavelescu şi Adrian Papahagi au stabilit, în vederea construirii unei platforme de centru-dreapta, formarea unui grup politic care să elaboreze programul politic şi de guvernare.

Vasile Blaga a precizat că s-a întâlnit cu reprezentanţii Iniţiativei de Centru Dreapta, Noua Republică, PNŢCD şi Fundaţia Creştin Democrată pentru „a explora şi a ajunge la aumite concluzii vizavi de construcţia unei platforme de centru-dreapta”.

„Lucrurile din punctul meu de vedere şi a colegilor mei sunt extrem de îmbucurătoare. Este o mare încreder între noi, pur şi simplu nu avem divergenţe în abordarea problemelor. Am căzut de acord ca în perioada următoare să constituim grupul politic care să se ocupe de programul politic, de programul de guvernare, de construcţia instituţională pentru că şi ea este extrem de importantă şi am ajuns şi la concluzia că ar trebui să constituim şi un colectiv care să ţină cont de criteriile pe care le-am asumat de integritate care să cearnă printr-o sită foarte deasă pe toţi candidaţii noştri la alegerile parlamentare”, a spus Blaga.

El a făcut aceste precizări după o întâlnire informală la sediul PDL Bucureşti cu Mihai Răzvan Ungureanu, Mihail Neamţu, Aurelian Pavelescu şi Adrian Papahagi, vicepreşedinte al Fundaţiei Creştin Democrate.