PDL caută prin SONDAJ vinovaţii pentru pierderea alegerilor. Avertismentul lui Blaga către filiale

PDL a comandat un sondaj pentru a consulta electoratul cu privire la scorul slab pe care l-a obţinut în alegerile din decembrie. Surse din conducerea partidului au precizat pentru RTV.NET că Vasile Blaga a iniţiat o cercetare CSOP în rândul populaţiei pentru a afla care a fost motivul din spatele votului negativ obţinut la parlamentare. Consultarea electoratului ar urma să înceapă săptămâna viitoare, realizându-se în paralel cu evaluarea filialelor.

24 ian. 2013, 20:06
PDL caută prin SONDAJ vinovaţii pentru pierderea alegerilor. Avertismentul lui Blaga către filiale

Sondajul demarat la comanda preşedintelui Vasile Blaga va fi unul reprezentativ la nivel naţional şi avea ca principal scop identificarea vinovaţilor pentru rezultatul dezastruos obţinut de PDL la alegerile parlamentare. Concret, alegătorii vor fi întrebaţi care personaj politic i-a determinat să nu voteze cu candidaţii PDL şi unde a greşit partidul în relaţia cu cetăţenii.

Derularea sondajului care va avea loc în luna februarie a fost dezbătută şi în organizaţiile judeţene cu ocazia evaluării dispusă de conducerea partidului.

Practic, cu câteva săptămâni înainte de Consiliul Naţional de Coordonare (forul care va stabili detaliile congresului), Vasile Blaga le transmite membrilor din filiale că nu este dispus să cedeze frâiele partidului. Căci, în paralel cu sondajul ale cărui rezultate vor fi centralizate cel târziu în luna martie, preşedintele PDL îşi efectuează şi turul de forţă în organizaţiile judeţene.

Blaga către primari: Trădătorii să plece!

Evaluarea filialelor PDL demarată de către Vasile Blaga s-a lăsat cu scântei, joi, în şedinţa Organizaţiei Ilfov. Filială care a obţinut unul dintre cele mai slabe scoruri în alegerile din decembrie, clasându-se pe locul 38 în clasamentul judeţelor din punctul de vedere al procentului obţinut de democrat-liberali, Ilfovul a fost ţinta criticilor lui Blaga.

Surse participante la discuţie au precizat pentru ROMÂNIATV.NET că liderul democrat-liberal a cerut pe un ton dur plecarea „trădătorilor” din filială.

„Cine vrea să rămână în partid, s-o facă, dar trădătorii să plece! Rămâne cine vrea să lupte cu USL. Câţi rămân, cu ei reconstruim!”, a fost avertismentul lui Blaga.

Blaga a reproşat scorul de 11% înregistrat de filială, rezultat care a clasat PDL sub PPDD la scrutinul parlamentar din judeţ. Potrivit surselor citate, la întâlnirea de joi Blaga i-a somat pe preşedintele interimar al filialei, Mircea Marin, şi pe fostul lider al organizaţiei Cristache Rădulescu să-i identifice pe primarii care au făcut blat cu candidaţii USL şi să vină cu o nouă structură pentru organizaţia Ilfov. Practic, în termen de două săptămâni, PDL Ilfov va trebui să găsească o nouă conducere care să organizeze mai departe congresul din primăvară.

În replică, primarii prezenţi la întâlnire s-au plâns de presiunile pe care le-ar fi făcut asupra lor prefectul judeţului şi de faptul că au fost nevoiţi să explice electoratului tăierile de pensii şi salarii pe care le-a făcut guvernarea Boc.

După Constanţa, Tulcea, Argeş, Ialomiţa, Călăraşi şi Dâmboviţa, Ilfovul este cea de-a şaptea filială evaluată de conducerea PDL, Vasile Blaga urmând să aibă o discuţie, vineri dimineaţa, cu conducerea PDL Gorj