PDL Arad a definitivat lista candidaţilor: Ungureanu la Senat, Seculici la Cameră

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PDL Arad a definitivat, miercuri seară, lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare, preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, fiind desemnat candidat la Senat în municipiu, iar liderul judeţean al PDL, Gheorghe Seculici, la Camera Deputaţilor.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 18:19
PDL Arad a definitivat lista candidaţilor: Ungureanu la Senat, Seculici la Cameră

BPJ al PDL Arad s-a reunit pentru a valida propunerile de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, iar din cei 49 de membri au fost prezenţi 39, extistând cvorum.

În urma votului majorităţii celor prezenţi, s-a stabilit că liderul judeţean al PDL, Gheorghe Seculici, nu va mai candida la Senat, ci la Camera Deputaţilor. În schimb, preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a fost validat drept candidat în Colegiul senatorial din municipiul Arad.

Astfel, la Senat vor candida Mihai Răzvan Ungureanu (Colegiul din municipiu), Gheorghe Feieş (Colegiul Nord) şi Constantin Traian Igaş (Colegiul Sud).

La Camera Deputaţilor, candidaţii stabiliţi sunt: Lucian Riviş Tipei (Colegiul 1), Claudia Boghicevici (Colegiul 2), Gheorghe Seculici (Colegiul 3), Eusebiu Pistru (Colegiul 5), Marius Göndör (Colegiul 6) şi Iustin Cionca (Colegiul 7).

În ceea ce priveşte Colegiul 4, partenerii din cadrul Alianţei România Dreaptă Arad trebuie să îşi desemneze candidatul, acest colegiu revenindu-le conform negocierilor.

Echipa de campanie va fi coordonată, în judeţ, de Gheorghe Seculici, Gheorghe Falcă şi Nicolae Ioţcu.

Referitor la faptul că nu a mai fost desemnat candidat la Senat, Gheorghe Seculici a declarat că a acceptat propunerea BPM şi BPJ de a candida la Cameră pentru a detensiona situaţia din organizaţia judeţeană.

„BPM şi BPJ mi-au propus să candidez la Cameră în ideea de a detensiona o competiţie internă inutilă în acest moment. Am acceptat propunerea în ideea în care doresc această echipă şi să intrăm în campanie într-o relaţie de colaborare din care să aibă toată lumea de câştigat, mai ales cetăţenii Aradului”, a spus Seculici.

Liderul Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, fusese invitat de PDL să candideze pentru Senat în judeţul Arad, într-un colegiu în care fusese propusă şi candidatura liderului filialei judeţene Arad a PDL, Gheorghe Seculici, care nu apărea, însă, pe lista de candidaţi aprobată de BPM al PDL Arad.

Desemnarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare a generat o dispută în PDL Arad, unde liderul judeţean, Gheorghe Seculici, prezenta o listă de candidaţi pe care primarul Gheorghe Falcă nu o recunoaştea.

Preşedintele filialei judeţene Arad a PDL, Gheorghe Seculici, declara, marţi, că lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare a fost aprobată de Biroul Permanent Judeţean (PBJ) şi trimisă organizaţiei centrale a partidului pentru a fi avizată.

Primarul Gheorghe Falcă susţinea însă că Gheorghe Seculici „nu are cum să deţină deocamdată lista de candidaţi pentru că încă este în discuţie la organizaţia municipală”.

În urmă cu trei săptămâni, PDL Arad arăta într-un comunicat de presă că în cadrul şedinţei BPJ şi-au anunţat intenţia de a candida, printre alţii, preşedintele filialei judeţene, Gheorghe Seculici, şi primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă. Ambii ar fi dorit să candideze la Senat în Colegiul 1, adică în municipiul Arad.