PDL a depus plângere penală împotriva Secretarului General al Guvernului şi a şefei de la M.O.

PDL a depus plângere penală împotriva lui Ioan Moraru, în calitate de Secretar General al Guvernului, şi a Adrianei Constantina Costescu, în calitate de Director General al Monitorului Oficial, se arată într-un comunicat remis presei de PDL.

RomaniaTV.net
07 aug. 2012, 11:43
PDL a depus plângere penală împotriva Secretarului General al Guvernului şi a şefei de la M.O.

PDL solicită Parchetului de pe lângă ÎCCJ să efectueze cercetări cu privire la „persoanele care au modificat conţinutul adresei transmise către Curtea Constituţională, precum şi persoana care a omis să înscrie în încheierea Curţii a tuturor dispoziţiilor stabilite de judecătorii Curţii, în vederea probării faptelor şi tragerii la răspundere penală a făptuitorilor”

PDL îi acuză pe Ioan Moraru, în calitate de Secretar General al Guvernului, şi pe Adriana Constantina Costescu, în calitate de Director General al Monitorului Oficial, de abuz în serviciu în formă calificată şi abuz în serviciu contra intereselor publice, pentru că, susţine PDL, au refuzat să publice în Monitorul Oficial adresa de rectificare a erorii materiale trimisă de CCR către SGG.

„Domnul Ioan Moraru, în calitate de Secretar General al Guvernului, şi doamna Costescu Adriana, în calitate de Director General al Monitorului Oficial, deşi au primit de la Curtea Constituţională Adresa cu nr. 5306/ 06.08.2012 care conţinea îndreptarea erorii materiale a Hotărârii nr. 3 / 02.08.2012 trimisă de către Curte la SGG nu au publicat în Monitorul Oficial, în ciuda obligaţiei legale şi a caracterului urgent”, se arată în comunicatul PDL.

Potrivit PDL, Ioan Moraru a încâlcat cu intenţie atribuţiile prevăzute de lege „refuzul său reprezentând elementul material al infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice”.

„Caracaterul intenţionat – dovedeşte latura subiectivă a infracţiunii rezultă din faptul că respectiva rectificare a Deciziei CCR produce efecte juridice de la momentul publicării ale în Monitorul Oficial. Caracterul de urgenţă al publicării rectificării reiese din însuşi faptul că procedura de verificare a listelor electorale poate fi demarată de către Guvernul României doar ulterior publicării rectificării. Având în vedere că efectele pe care le produce nepublicarea în Monitorul Oficial a îndreptării erorii materiale sunt de natură a fi calificate ca producând consecinţe deosebit de grave atrage calificarea faptei în prevederile art. 248 – abuz în serviciu în formă calificată”, se arată în comunicatul PDL.