Dragnea primeşte de la PDL a doua plângere penală

Cristian Boureanu a declarat că PDL, prin organizaţia Teleorman a partidului, a depus a doua plângere penală la adresa lui Liviu Dragnea, pe motiv că acesta, într-o teleconferinţă, ar fi cerut ca după ora 21.00 să fie daţi afară toţi reprezentanţii PDL din secţiile de votare.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 16:37
Dragnea primeşte de la PDL a doua plângere penală

„Organizaţia noastră din Teleorman a depus o plângere penală, este o nouă plângere penală pentru Liviu Dragnea şi plângeri pentru preşedinţii secţiilor de votare din tot judeţul, având în vedere că am asistat la discuţii şi avem informaţii de la teleconferinţă a domnului Dragnea prin care acesta solicită ca, începând cu ora 21.00, să fie daţi afară din secţii reprezentanţii PDL-ului. Acest lucru nu se va întâmpla numai în Telorman, ci şi în judeţele Vrancea, Mehedinţi, Dolj, Olt, Constanţa şi Brăila”, a susţinut Boureanu într-o conferinţă de presă.

Vicepreşedintele democrat-liberal a arătat că deja în judeţul Vrancea s-a întâmplat acest lucru şi au fost depuse şapte plângeri penale după ce reprezentanţii PDL din secţiile de votare ar fi fost daţi afară din aceste secţii „din motive puerile” de genul: „aţi întârziat la secţie, te dăm afară, o să-ţi povestim noi mâine ce s-a întâmplat în secţia de votare”.

„Semnalul de alarmă este pentru toată ţara, după ora 21.00 aşteptăm tentative masive de fraude la vot, inclusiv cu violenţă”, a mai susţinut Boureanu.

Boureanu a invocat tentative de vot multiplu, menţionând două cazuri în judeţul Dâmboviţa şi alte cazuri în judeţul Mehedinţi, precum şi nereguli la o secţie de votare din Râmnicu Vâlcea şi în Dolj.

Tot duminică, Cristian Boureanu a precizat că PDL a depus, în Argeş, 15 plângeri penale, în Iaşi, Galaţi, PDL a depus, până la ora 13.00, peste 40 de plângeri penale în mai multe judeţe împotriva unor cetăţeni pentru vot ilegal, a anunţat, duminică, vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu, precizând că PDL are posibilitatea de verificare a votului multiplu.Maramureş câte o plângere penală, în Dolj – 9 plângeri, în Hunedoara – 3, în Mehedinţi – 2, în Teleorman – 3, în Vrancea – 2 plângeri penale, în Sectorul 3 – 6 plângeri, arătând că şi în Sectorul 2 mai sunt câteva plângeri.

El a susţinut că în Dâmboviţa 4 persoane ar fi fost identificate votând şi în comuna Moroieni şi în satul Gura Vulcanei din comuna Pandele, precizând că a fost depusă plângere penală.

PDL a mai identificat o persoană din Brăila care ar fi votat şi la secţia 34 şi la secţia 262 din comuna Unirea.

Potrivit lui Boureanu, în Mehedinţi PDL monitorizează un autocar care se deplasează în judeţ. În Dolj sunt 30 de autocare care se deplasează şi la care au loc verificări privind posibilitatea de vot multiplu, a mai spus Boureanu.

El a adăugat că sunt monitorizate şi cazurile unor preşedinţi de secţii de votare care ar fi permis votul la altă secţie de votare al cetăţenilor arondaţi în aceeaşi localitate. „Este ilegal să votezi în alt loc decât cel de domiciliu în aceeaşi localitate. Vom depune plângeri penale şi pentru preşedinţii secţiilor de votare care au permis acest lucru şi împotriva cetăţenilor care au făcut acest lucru”, a adăugat Boureanu, citat de Mediafax.