PDL a decis: Convenţie naţională în primăvară. Blaga: Nu mi-a cerut nimeni demisia

PDL va organiza Congres în primăvară pentru alegerea unei noi conduceri, au decis liderii partidului în cadrul Colegiului Director de vineri. Convenţia Naţională a PDL ar urma să aibă loc în mai 2013. Până la alegere unei noi conduceri, Vasile Blaga rămâne la conducerea partidului. El spune că nu i-a cerut nimeni demisia. În schimb, doi vicepreşedinţi, Cristian Preda şi Sever Voinescu, au renunţat la funcţii în urma rezultatelor alegerilor.

RomaniaTV.net
14 dec. 2012, 12:50
PDL a decis: Convenţie naţională în primăvară. Blaga: Nu mi-a cerut nimeni demisia

Democrat-liberalii au decis, vineri, în şedinţa Colegiului Director al PDL, ca până la 15 februarie să fie făcută analiza organizaţiilor judeţene, iar în 23 februarie să aibă loc Consiliul Naţional de Coordonare (CNC), organismul care poate convoca, potrivit Statutului, Convenţia Naţională.

Convenţia Naţională ar urma să aibă loc în luna mai 2013, conform deciziei din Colegiul Director, iar până atunci Vasile Blaga rămâne preşedinte.

După şedinţă, Vasile Blaga a declarat că au fost patru ore şi jumătate de discuţii foarte serioase şi a fost analizat parcursul partidului până la alegeri.

„Ceea ce m-a bucurat a fost înţelepciunea tuturor colegilor, faptul că au abordat extrem de atent şi şi-au exprimat fiecare cuvântul cu ponderare pentru a ajunge la concluzia că avem nevoie de un partid mai unit ca oricând, să facem faţă unui USL care nu a făcut altceva decât să manipuleze opinia publică„, a spus Blaga.

El a arătat că la Colegiul Director s-a decis ca pe parcursul lunii ianuarie şi februarie să se facă analize în fiecare organizaţie judeţeană, iar în 23 februarie să fie convocat Consiliul Naţional de Coordonare, care va stabili data unei Convenţii Naţionale extraordinare în luna mai.

Blaga a adăugat că la această convenţie vor participa 5000 de delegaţi, care reprezintă cu adevărat punctul de vedere şi voinţa PDL.

Întrebat în legătură cu faptul că înaintea şedinţei lideri ai PDL pledau pentru demisia actualei conduceri, Blaga a răspuns: „Nu am avut niciun coleg în sală care să solicite acest lucru”.

El a adăugat că l-a invitat la şedinţă şi pe Cezar Preda, pe care l-a rugat să revină în echipă, adică asupra demisiei din funcţia de prim-vicepreşedinte, lucru care s-a şi întâmplat.

Blaga a precizat că Cristian Preda şi Sever Voinescu şi-au dat demisia din BPN, arătând că ulterior lui Sever Voinescu i s-a cerut demisia de către organizaţia PDL de Constanţa.

Întrebat dacă Gheoghe Flacă ar putea fi un contracandidat al său la preşedinţia partidului, Blaga a spus că oricare membru al PDL poate să fie un contracandidat.

„Eu aştept cu mare plăcere acest lucru dacă mă voi hotărî să candidez”, a adăugat Blaga.

În privinţa analizelor care vor fi făcute în organizaţii, Blaga a precizat că se poate ajunge şi în situaţia schimbării unor conduceri de filiale, dar că la şedinţa Colegiului Director a văzut „colegi responsabili care şi-au asumat răspunderea şi deocamdată este vorba de strângerea rândurilor”.

Potrivit lui Blaga, la Colegiul Director s-a decis să se propună celor patru parlamentari din Forţa Civică, PNŢCD şi Noua Republică care au candidat sub ARD să facă parte din grupul parlamentar al PDL.

„Am decis să facem propunerea către colegii din ARD care au intrat în Parlament să facă parte din grupul nostru parlamentar”, a precizat Blaga.

El a spus că ARD şi-a încetat activitatea în 9 decembrie seara, dar că PDL poate să aibă un parcurs comun în continuare cu Forţa Civică, PNŢCD şi Noua Republică.

În privinţa Guvernului, noi nu vom vota niciun guvern din care nu facem parte, vom participa la discuţii de teme de interes naţional, avem multe teme asupra cărora puterea şi opoziţia trebuie să se pună de acord: Constituţia, Legea electorală care trebuie corectată prin vot electoral, o reorganizare administrativă a României„, a mai precizat Blaga.

Şedinţa Colegiului Director al PDL a fost una destul de tensionată. Cristian Preda şi Sever Voinescu au anunţat că demisionează de la conducerea PDL, din cauza rezultatelor slabe de la alegerile parlamentare din 9 decembrie. În schimb, un alt nume greu din partid, Cezar Preda, s-a răzgândit în privinţa demisiei.