Patru tineri au spart cu pietre geamurile unui tren şi au rănit grav o tânără

Patru adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, toţi din Piteşti, au aruncat, luni, cu pietre în trenul Regio Piteşti-Piatra Olt, spărgând geamurile de la două vagoane şi rănind o tânără aflată în tren. Fata se află internată în spital cu un traumatism cranio-cerebral acut des­chis.

01 iul. 2013, 15:53
Patru tineri au spart cu pietre geamurile unui tren şi au rănit grav o tânără

În func­ţie de starea victimei, de numărul de zile de îngrijiri me­dicale de care are nevoie aceasta şi de prejudiciul cauzat în urma arun­că­rii cu pietre şi a spargerii celor două geamuri, se vor lua măsurile le­gale faţă de adolescenţii suspecţi.

Părinţii care nu şi-au supravegheat copiii vor plăti pagubele, dar şi amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei.

„Trenul personal circula pe ruta Piteşti – Piatra Olt, iar în garnitură erau câteva zeci de persoane. În staţia de la Bradu de Sus, din judeţul Argeş, persoane necunoscute au aruncat cu pietre şi au spart geamurile unui com­par­ti­ment, iar foile de sticlă au căzut peste o tânără, care a fost rănită. Noi i-am găsit pe tinerii teribilişti, o fată de 17 ani şi trei băieţi de 14, 15 şi 17 ani, care au aruncat cu pietre în tren pentru a se distra. Au fost identificate persoanele în cauză, au fost opt tineri, patru au aruncat, patru au asistat. Aruncarea cu pietre este foarte periculoasă, în funcţie de numărul de zile de îngrijire al victimei şi de pagube se vor lua măsuri contravenţionale şi penale împotriva părinţilor, care nu şi-au supravegheat copiii şi a adolescenţilor care au vârsta pentru a răspunde penal”, a declarat şe­ful Ser­vi­ci­ului de Poliţie Trans­por­turi Argeş, co­misar şef Alexandru Doroftei.

Imediat după incident, o persoană din tren a tras semnalul de alarmă şi a sunat la 112, iar ambulanţa a sosit imediat şi i-a acordat îngrijiri medicale fetei de 19 ani, din co­muna Stolnici, care a fost tran­sportată la spitalul din Costeşti.

Potrivit doctorilor, victima a suferit un traumatism cranio-cerebral acut des­chis, dar este în afara oricărui pe­ri­col.