Patru români, implicaţi într-un ACCIDENT GRAV în Ungaria. Trei victime, la spital cu răni grave

Un accident rutier grav s-a produs, duminică, pe teritoriul Ungariei, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în care au fost implicaţi patru cetăţeni români. Potrivit primelor informaţii, şoferul unui autoturism, cetăţean român, a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, rupând parapeţii.

RomaniaTV.net
01 sept. 2013, 12:00
Patru români, implicaţi într-un ACCIDENT GRAV în Ungaria. Trei victime, la spital cu răni grave

Consulatul General al României la Szeged a fost informat de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Csongrad cu privire la producerea unui accident grav pe teritoriul Ungariei, în noaptea de 31 august 2013, în care au fost implicaţi patru cetăţeni români.

Oficiul consular a întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile ungare în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la incident.

Conform datelor transmise, autoturismul condus de un cetăţean român circula pe autostrada M43, în direcţia Szeged – Mako, când şoferul a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, rupând parapeţii şi oprindu-se în şanţ.

În autoturism se aflau alţi trei cetăţeni români, care se află internaţi la spital, cu leziuni foarte grave.

Familiile aparţinătoare au fost prezente la faţa locului, circulând într-o altă maşină care îi însoţea.

Oficiul consular păstrează permanent legătura cu cetăţenii români şi cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor.

Vineri, 30 august, un alt accident rutier deosebit de grav, în care au fost implicaţi mai mulţi români, s-a produs tot pe teritoriul Ungariei. Trei români, doi bărbaţi şi o femeie, au murit şi alţi 18 au fost răniţi în accident. Şoferul microbuzului în care se aflau românii nu este vinovat de producerea accidentului. Acesta a fost provocat de un TIR cu numere de înmatriculare bulgăreşti, care a intrat în plin într-un şir de maşini, primul autovehicul lovit de TIR fiind microbuzul în care se aflau români.