Patru persoane, reţinute în Dolj după ce ar fi exploatat sexual şase tinere, inclusiv minore

Patru persoane suspectate că au exploatat sexual şase tinere, inclusiv minore, au fost reţinute în Dolj şi vor fi prezentate instanţei, joi, cu propunere de arestare preventivă, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

RomaniaTV.net
08 nov. 2012, 13:51
Patru persoane, reţinute în Dolj după ce ar fi exploatat sexual şase tinere, inclusiv minore

Cei patru, care formau un grup infracţional organizat, au obţinut, anul acesta, peste 10.000 de euro din exploatarea sexuală a celor şase victime, potrivit Mediafax.

Grupul infracţional a fost anihilat în noaptea de miercuri spre joi, de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR.

Concret, a fost efectuată o descindere la un motel din Craiova, urmată de oprirea în trafic a unui taxi folosit la transportul tinerelor traficate, în care a fost identificat Z. Grigore, de 29 de ani, din comuna Bucovăţ, judeţul Dolj. În maşină au fost depistate şi trei tinere, dintre care două minore, pe care suspectul le exploata sexual în judeţele Dolj şi Vâlcea.

De asemenea, au fost percheziţionate locuinţele celorlalţi membri ai grupului infracţional – E. Marian, de 21 de ani, din comuna Ţuglui, S. Maria, de 33 de ani şi S. Nicuşor, de 33 de ani, din comuna Pleşoi, judeţul Dolj.

Cei patru au fost duşi la DIICOT Craiova şi ulterior reţinuţi, sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de persoane şi trafic de minori.

Ei vor fi prezentaţi, joi, Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă.