Parlamentul convocat în sesiune extraordinară pentru discursul lui Ponta

Camerele reunite ale Parlamentului se reunesc marţi, de la ora 10, pentru a asculta informarea premierului Victor Ponta referitoare la deciziile adoptate la Consiliul European. Totodată, senatorii şi deputaţii trebuie să valideze noile conduceri ale SRR şi SRTv.

RomaniaTV.net
02 iul. 2012, 12:02
Parlamentul convocat în sesiune extraordinară pentru discursul lui Ponta

Şedinţa celor două Camere va fi precedată de o şedinţă a comisiilor de cultură, arte şi mass-media pentru audierea propunerilor făcute pentru preluarea conducerii radioului public, după demisia lui Demeter Andras din funcţia de preşedinte-director general al SRR.

Alături de numirea succesorului lui Demeter Andras, parlamentarii sunt chemaţi să se pronunţe prin vot asupra numirii lui Claudiu Săftoiu ca director-general la TVR, a cărui numire nu s-a putut face la precedenta şedinţă comună datorită lipsei de cvorum.

Deşi în cererea de convocare a sesiunii depuse de către USL figura şi modificarea Legii uninominalului, în urma deciziei Curţii Constituţionale, subiectul nu va figura pe agendă deoarece motivarea deciziei Curţii nu este publică încă. USL intenţionează să ceară o nouă sesiune după ce motivarea va apărea.

Totodată, Senatul va avea marţi şedinţă separată pentru a adopta unele legi restante din sesiunea ordinară care tocmai s-a încheiat.