Părinţii şi profesorii protestează în faţa Ministerului Educaţiei, nemulţumiţi de clasa zero

Zeci de părinţi şi profesori protestează, miercuri, în faţa Ministerului Educaţiei, nemulţumiţi de înfiinţarea clasei pregătitoare. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti vor decide miercuri dacă suspendă ordinul ministrului prin care a fost aprobată procedura de înscriere în clasa I şi în clasa pregătitoare.

RomaniaTV.net
29 feb. 2012, 12:11
Părinţii şi profesorii protestează în faţa Ministerului Educaţiei, nemulţumiţi de clasa zero

Părinţii sunt nemulţumiţi de faptul că li se restrânge dreptul de a-şi înscrie copiii la ce şcoală doresc. „Deşi teoretic, legea învăţământului specifică faptul că înscrierea este deschisă şi liberă, în noua reglementare a ministrului nu mai există decât posibilitatea înscrierii la şcoala de cricumscripţie”, a declarat, pentru RTV.NET, Mihai Radu, unul dintre avocaţii părinţilor nemulţumiţi.

Acesta a completat că procedura de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare le dă părinţilor doar posibilitatea de a-şi da copiii la şcoala de proximitate.

Şi sindicatele cer anularea ordinului ministrului privind clasa pregătitoare şi clasa I. Unul dintre argumente este că metodologia încalcă principiul libertăţii de alegere. Formal, părinţii au dreptul de a alege şcoala în care doresc să-şi înscrie copilul în clasa pregătitoare sau clasa I, dar, în realitate, nu au nicio certitudine că vor fi locuri disponibile.

De asemenea, sindicaliştii spun că nu există numărul necesar de cadre didactice pentru a asigura un proces educaţional de calitate la aceste clase, nu sunt spaţii suficiente şi nici resurse materiale şi financiare.