Părinţii se străduiesc să le explice evenimentele din Newtown micuţilor supravieţuitori ai atacului

Părinţii micuţilor supravieţuitori ai incidentului armat de la şcoala Sandy Hook din Newtown, în nord-estul Statelor Unite, se străduiesc să găsească cea mai bună modalitate pentru a le explica acestora moartea profesorilor sau prietenilor lor, relatează CNN.

RomaniaTV.net
16 dec. 2012, 19:55
Părinţii se străduiesc să le explice evenimentele din Newtown micuţilor supravieţuitori ai atacului

De fiecare dată când se aude soneria la casa familiei Licata, Aidan, în vârstă de şase ani, se teme că atacatorul s-a întors. El se teme că bărbatul în ţinută militară care a deschis focul, vineri, la şcoala sa Sandy Hook, şi a împuşcat-o pe educatoarea lui şi pe câţiva colegi, l-a găsit.

„Încă nu a interiorizat faptul că acest atacator, acest om rău, nu mai este”, explică mama lui Aidan, Diane Licata. „El vrea să ştie dacă mai sunt şi alţi oameni răi în lume, iar eu nu ştiu cum să îi răspund la această întrebare”, adaugă ea.

Pentru moment, familia Licata a pus un afiş pe uşă rugându-i pe vizitatori să nu mai sune.

„Copiii vor afla până la urmă despre prietenii şi profesorii lor, precum şi despre alţii pe care îi cunosc. Trebuie să fim capabil să le explicăm cât de bine putem”, afirmă tatăl lui Aidan, Robert Licata.

Aidan nu ştie că educatoarea lui, Victoria Soto, se numără printre victime. El nu ştie nici că unii dintre prietenii lui au fost ucişi.

Educatoarea lui Aidan, Victoria Soto, i-a condus pe copii în cealaltă parte a clasei imediat după ce au început împuşcăturile. Câteva momente mai târziu, atacatorul, identificat de autorităţi ca fiind Adam Lanza, în vârstă de 20 de ani, se afla la uşă. Soto s-a aşezat în faţa copiilor, iar atacatorul a ucis-o, le-a spus Aidan părinţilor săi.

Copiilor li s-a spus întotdeauna în timpul exerciţiilor efectuate la şcoală şi de către părinţi să fugă dacă văd pe cineva înarmat. „Ei au fugit pe lângă individ. El stătea în uşă şi ei au fugit pe lângă el”, a declarat tatăl băiatului.

Aidan şi ceilalţi copii au ieşit din clădire şi s-au îndreptat spre drumul principal, unde a femeie s-a oprit, i-a luat şi i-a dus la secţia de poliţie.

„Îşi iubea educatoarea … Cred că încearcă să se asigure pe el că ea este bine”, explică mama lui Aidan. „Spune mereu: sper că este bine. El ştie că a fost rănită. Ştie că şi copiii pe care i-a văzut au fost împuşcaţi”.

Nick şi Laura Phelps se gândesc, de asemenea, ce să le spună celor doi copii ai lor. Ei intenţionează să participe la serviciile de consiliere oferite la Newtown şi îi cer îndrumare pastorului lor. Sâmbătă seara, ei erau destul de siguri că cei doi copii ai lor aflaseră cel puţin o parte din ce s-a întâmplat.

„Cred că ştiu mai multe decât lasă să se vadă”, a declarat Laura Phelps. „Va trebui să învăţăm ce să spunem înainte de a le spune”, a adăugat ea.

Chiar şi cei desemnaţi să îi anunţe pe cei mici au dificultăţi. La biserica catolică St. Rose of Lima, părintele George Weiss era cu părinţii unui băieţel când aceştia i-au spus că sora lui a fost ucisă. „Tocmai îi spuneam băieţelului despre sora lui, iar el a întrebat: cu cine o să mă mai joc acum? Acum nu mai am pe nimeni cu care să mă joc”.