Părinţii fetiţei care a murit în fosa septică dau în judecată primăria

Părinţii fetiţei din localitatea dâmboviţeană Viişoara, care a murit, luni, după ce a căzut în fosa septică din curtea şcolii, au declarat că vor da în judecată Primăria Ulmi, de care aparţine unitatea şcolară, pe care o consideră responsabilă de moartea copilei lor.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 21:01
Părinţii fetiţei care a murit în fosa septică dau în judecată primăria

„Nu îmi vine să cred nici acum că fata mea nu mai este. A plecat veselă de acasă, în pauză s-a jucat ca orice copil şi acum e moartă. O iubeam ca pe ochii din cap. Primăria trebuia să repare dacă ştia că e pericol. Ea e de vină că nu s-au consolidat toaletele la scoală. Vinovatul trebuie să plătească”, a declarat Marinela, mama fetiţei, potrivit Mediafax.

La rândul său, tatăl copilei susţine că va da în judecată Primăria din Ulmi, pe care o acuză de tragedia produsă.

„Voi da în judecată Primăria Ulmi”, a spus tatăl copilei moarte.

Trei fetiţe de clasa a II-a de la şcoala din Viişoara au căzut, luni, în fosa septică aflată în curtea unităţii. În urma incidentului, care s-a petrecut într-o pauză, una dintre fetiţe, în vârstă de opt ani, a murit.

Reprezentanţi ai DSP Dâmboviţa, care au autorizat lucrarea, şi ai firmei care a construit grupul sanitar, au fost audiaţi, marţi, la Parchetul Judecătoriei Târgovişte, alături de directoarea şcolii din Viişoara şi de profesorul de serviciu.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte a fost înregistrat un dosar penal privind persoanele responsabile de producerea accidentului de la şcoala generală Viişoara, comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa, de luni, respectiv directorul şcolii, profesorul care avea în supraveghere elevii pe durata dintre ore, precum şi persoane responsabile de la Direcţia de Sănătate Publică, cele care au fost implicate în procesul de emitere a autorizaţiei sanitare de funcţionare, reprezentanţii societăţii comerciale care a executat lucrările de construcţii la acel grup sanitar, dacă s-a respectat autorizaţia de construire, proiectul tehnic, documentaţia tehnică şi toate schiţele aferente”, a declarat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, procuror Iulian Preda.

El a precizat că în acest caz se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi sub aspectul infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

Loredana Stan, directoarea şcolii din Viişoara (Dâmboviţa), unde trei fetiţe au căzut în fosa septică, una dintre ele murind, a fost schimbată din funcţie, a anunţat, marţi, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, directoarea şcolii generale din comuna Ulmi, Loredana Stan, a fost schimbată din funcţie, fiind înlocuită cu profesoara Daniela Constanţa Sîrbu.