Parchetul deschide dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele şoferului autocarului

Parchetul a decis să deschidă un dosar penal pe numele şoferului care a produs accidentul din Muntenegru în care şi-au pierdut viaţa 18 români.

25 iun. 2013, 14:47
Parchetul deschide dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele şoferului autocarului

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie informează că a început să efectuează acte premergătoare în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor producerii accidentului din Muntenegru şi a stabilirii răspunderii judiciare a celor implicaţi.

„La data de 24.06.2013 a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul-verbal de sesizare din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în formă calificată, constând în aceea că, în cursul zilei de 23.06.2013, un conducător auto, angajat al unei agenții de turism, în timp ce conducea un autocar la bordul căruia se aflau 47 de cetățeni români, pe coasta muntenegreană, pe drumul Podgorica-Kola, la ieşirea dintr-un tunel, a părăsit partea carosabilă și s-a prăbușit într-o prăpastie. În urma accidentului a rezultat decesul a 18 persoane și rănirea altor 29 de persoane, cetățeni români. În acest sens, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică au procedat la audierea reprezentanților operatorului de turism care a organizat excursia, precum și ai societății care a asigurat transportul”, se precizează într-un comunicat al Parchetului.

De asemenea, Parchetul a solicitat autorităților competente din Muntenegru, copii ale documentelor întocmite în cauză de către acestea.