Parchetul cere dosarul fiului judecătoarei şpăgare, implicat într-un accident rutier mortal

Parchetul a cerut dosarul fiului judecătoare şpăgare, la doi ani după ce acesta a provocat un accident soldat cu un mort, informează România TV.

RomaniaTV.net
12 aug. 2013, 11:19
Parchetul cere dosarul fiului judecătoarei şpăgare, implicat într-un accident rutier mortal

„Astăzi, 12.08.2013, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa dosarul având ca obiect accidentul rutier provocat de numitul Cergan Florin în anul 2011 şi soldat cu decesul a trei persoane, pentru a analiza oportunitatea preluării în vederea efectuării urmăririi penale de către procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Familia victimelor accidentului provocat, în martie 2011, în municipiul Târgovişte, de fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, Florin Cergan, susţine că acest dosar este tergiversat din cauza influenţei magistratului, scrie Mediafax.

Cumnata preotului decedat în accidentul din Târgovişte, alături de soţia şi fiica lui, susţine că dosarul este purtat între Institutul de Criminalistică şi Parchetul Judecătoriei Târgovişte.

„Se tergiversează acest dosar de doi ani şi jumătate, mama lui (n.r. – a lui Florin Cergan) fiind judecătoare la Bucureşti, are foarte mare influenţă şi ea tergiversează dosarul. Se fac expertize peste expertize, dar nu se trimite dosarul la judecată. Florin Cergan, cel care a omorât o pe sora mea, pe nepoată şi pe cumnatul meu trebuia să meargă la puşcarie, dar dosarul este purtat între Institutul de Criminalistică şi Parchetul Judecătoriei Târgovişte. Am fost la Parchet, dar mi-au spus că nu se tergiversează, dar să întreb la Criminalistică, iar de acolo m-au trimis la procurori. Aruncă răspunderea unii pe alţii”, a spus Cecilia Stancu.

Ea a mai susţinut că fiul judecătoarei, care în 2011, când a avut loc accidentul, era preot în parohia Lăculeţe din comuna dâmboviţeană Glodeni, era băut şi conducea cu peste 150 de kilometri la oră.

„Cert este că Cergan era băut, avea viteză de peste 150 de kilometri pe oră în buricul oraşului şi mai ales la calea ferată trebuia să încetinească, nu să accelereze. Am auzit şi eu din surse că unii procurori au vrut să îl închidă, dar alţii au zis «cum să-l închidem pe băiatul colegei noastre?». Preotul Nicolae Nicolae se întorcea atunci de la şedinţa cu părintii, care avusese loc la Colegiul Constantin Cantacuzino, unde era elevă fiica sa, iar în autoturismul Dacia pe care-l conducea se mai aflau, pe locul din dreapta, soţia sa – sora mea- , Florina şi pe bancheta din spate fata lor, Ioana. Martorii susţin că maşina cumnatului meu a oprit până în calea ferată de la Dealu Mare, să dea prioritate, înainte de a vira către Cartierul CFR, autoturismelor care circulau din sens opus, dar dinspre Bulevardul Carol I venea în viteză un autoturism care, la calea ferată, a plonjat peste Dacia în care se aflau cei trei membri ai familiei Nicolae din Gheboaia. Impactul a fost nimicitor, iar ei au murit pe loc. A rămas orfan un băieţel care avea atunci 12 ani şi care în acel moment era acasă, împreună cu o mătuţă a tatălui său. Dacă eu făceam accidentul acesta, făceam puşcărie de nu mă vedeam. La el nici măcar nu au terminat de cercetat dosarul, ce să mai vorbim să-l trimită la instanţă”, a mai spus cumnata preotului mort.

Fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, Florin Cergan, reţinut vineri pentru complicitate la trafic de influenţă, a fost implicat, în martie 2011, într-un accident rutier soldat cu moartea a trei persoane, instanţa respingând atunci propunerea de arestare preventivă a acestuia, formulată de procurori.

Accidentul a avut loc în Târgovişte, la 8 martie 2011, când Cergan, pe atunci preot în parohia Lăculeţe din comuna dâmboviţeană Glodeni, conducea un autoturism BMW. Acesta a intrat într-o Dacie în care se aflau preotul Nicolae Nicolae de la Parohia Gheboaia, soţia şi fiica acestuia, în vârstă de 15 ani, toţi trei decedaţi în accident.

Martorii spuneau, la vremea respectivă, că maşina lui Cergan avea peste 100 de kilometri pe oră.

Iniţial, acesta nu a recunoscut că se afla la volanul autoturismului BMW, însă, a doua zi, s-a prezentat la Poliţie şi a mărturisit că el a provocat accidentul, fiind reţinut de procurori pentru 24 de ore, sub acuzaţia de ucidere din culpă

Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Cergan, însă Judecătoria Târgovişte a respins propunerea.

La câteva zile după accident, Arhiepiscopia Târgoviştei i-a ridicat lui Cergan dreptul de a sluji.

Presa locală relata, în martie 2013, că în dosarul accidentului au fost făcute mai multe expertize, însă Cergan „își vede liniștit de viața sa”.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti, acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă, a fost reţinută, vineri seară, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi va fi prezentată instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.