Parada homosexualilor din Grecia, cea mai mare din sud-estul Europei VIDEO

Homosexualii greci au defilat sâmbătă pe străzile capitalei elene. 12.000 de oameni au luat parte la parada Gay Pride de la Atena, care s-a desfăşurat sub sloganul "Iubeşte-mă, este gratis". Mai obişnuite cu mitingurile violente decât cu distracţia, străzile au răsunat de muzica celor prezenţi la manifestaţie.

RomaniaTV.net
10 iun. 2012, 06:52
Parada homosexualilor din Grecia, cea mai mare din sud-estul Europei VIDEO

30 de membri ai unui cor din Berlin au deschis parada cu arii din Carmen, de Bizet. Ei au explicat că au vrut să sublinieze astfel cât de important este ca Grecia şi Germania să ajungă la un consens.

Parada de anul acesta are un substrat politic important. Cu o săptămână înainte de alegeri, membrii minorităţilor sexuale sunt îngrijoraţi de ascensiunea extremei-drepte.

„Sloganul este „Iubeşte-mă, este gratis”. „Iubeşte-mă” se referă la acceptarea homosexualilor şi „gratis” se referă la criză. Nu costă nimic să accepţi homosexualii, să îi incluzi în societate cu drepturi egale”, a explicat un membru al comunităţii gay.

Organizatorii au declarat că parada de anul acesta, a opta din istoria Greciei, este cea mai mare din sud-estul Europei.