Paradă cu motociclişti în Capitală. Mii de oameni mărşăluiesc sâmbătă pe două roţi. VEZI TRASEUL

În fiecare zi au loc trei accidente, în care sunt implicaţi motociclişti. La fiecare trei zile, un motociclist îşi pierde viaţa. Neatenţia în trafic provoacă moartea. Pentru a trage un semnal de alarmă, se organizează, sâmbătă, în Bucureşti o paradă cu 1.000 de motociclete şi aproape 5.000 de biciclişti şi mopede.

24 apr. 2013, 08:16
Paradă cu motociclişti în Capitală. Mii de oameni mărşăluiesc sâmbătă pe două roţi. VEZI TRASEUL

În ultimii doi ani, s-au înregistrat peste 7.000 de accidente rutiere în care au fost implicaţi conducători de motocicletă, scuter, motoretă şi moped. În urma lor, peste 360 de oameni şi-au pierdut viaţa şi peste 2.500 au fost grav răniţi. 

Potrivit statisticilor, în fiecare zi au loc trei accidente, în care sunt implicaţi motociclişti. La fiecare trei zile, un motociclist îşi pierde viaţa. Neatenţia în trafic provoacă moartea.

Tocmai de aceea, clubul de motociclişti Free Riders va participa împreună cu Masa Critică, mai multe organizaţii de biciclişti uniţi sub o aceeaşi acţiune, la campania „Iubim 2 roţi”. Ei vor să tragă un semnal de alarmă şoferilor şi a pus la cale o acţiune de conştientizare în trafic.

Sâmbătă va avea loc în Capitală o paradă la care vor participa 12.000 de roţi: 1.000 de motociclete şi aproape 5.000 de biciclişti, dar şi mopede.

Adunarea motociliştilor are loc la ora 11.30 în parcarea B, complexul Romexpo, intrarea prin B-dul Expoziţiei, iar plecare spre Piaţa Constituţiei se va face la ora 13.00.

Adunarea bicicliştilor se face la ora 13.30 în parcarea B, complexul Romexpo, intrarea prin B-dul Expoziţiei, iar plecarea spre Piaţa Constituţiei este la ora 15.00.

Traseul: Piaţa Presei Libere – Şos. Kiseleff – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – B-dul Libertăţii – Piaţa Constituţiei

După câteva ture pe străzile Bucureştiului, parada va fi urmată de concerte până seara târziu. Printre trupele care vor urca pe scenă va fi şi Cargo, iar startul paradei va fi dat de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

„Vrem ca două roţi să fie la fel de respectate în trafic aşa cum sunt respectate şi patru roţi. Vrem ca asfaltul să fie şi al şoferilor, şi al motocicliştilor, dar şi al bicicliştilor„, spune Mihai Cioca, vicepreşedinte Free Riders.

Pentru cei care sunt interesaţi de eveniment pot participa şi ei, cu condiţia să aibă cel puţin 14 ani şi să respecte regulamentul postat pe site-ul organizatorilor.

Acţiunea este sprijinită de Brigada Poliţiei Rutiere şi Primăria Municipiului Bucureşti.