Papa Francisc, microbist şi mare iubitor de tango

Jorge Mario Bergoglio, ales miercuri primul papă ne-european din ultimii 1.300 de ani şi care va fi cunoscut sub numele de Francisc, este un microbist înflăcărat, un suporter declarat al clubului argentinian de fotbal San Lorenzo de Almagro şi mare iubitor de tango, transmite EFE.

13 mart. 2013, 20:59
Papa Francisc, microbist şi mare iubitor de tango

Noul papă, născut la Buenos Aires la 17 decembrie 1936, şi-a manifestat în diferite ocazii simpatia pentru San Lorenzo de Almagro, club fondat de părintele Lorenzo Massa, în 1908, scrie Agerpres.

Potrivit presei sportive argentiniene, Francisco I este un suporter fidel al clubului San Lorenzo de Almagro şi chiar a oficiat o slujbă atunci când clubul şi-a sărbătorit centenarul. Bergoglio a primit în dar mai multe tricouri ale clubului cu semnăturile jucătorilor şi are carnet de suporter, ba chiar şi-a amintit că tatăl său a fost jucător de baschet la clubul Boedo, dar că antrenamentele le făcea în sălile clubului San Lorenzo.

Noului suveran pontif nu-i place să apară în presă şi a încercat să nu iasă prea mult în evidenţă. În plus, este obişnuit să circule cu autobuzul şi încă îşi mai păstrează obiceiul de a se spovedi. De altfel, Bergoglio s-a numărat printre puţinii cardinali care, când a sosit la Roma pentru alegerea papei, nu a folosit autoturismele oficiale.

Deşi se bucură de o stare de sănătate bună, Bergoglio suferă de probleme respiratorii, după ce i-a fost înlăturat un plămân într-o intervenţie chirurgicală.

Conclavul cardinalilor de la Vatican a ales, miercuri seară, după cinci runde de vot pe parcursul a două zile, noul Papă. Acesta este cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio, care a ales numele de Francisc.

Citeşte mai multe despre noul Suvern Pontif: Habemus Papam! Noul Suveran Pontif se numeşte Francisc. Cine este Jorge Mario Bergoglio