Papa Francisc se opune vehement căsătoriilor între homosexuali, avortului şi eutanasiei

Noul Suveran Pontif, Francisc, are 76 de ani, face parte din ordinul iezuit, s-a născut în Argentina, într-o familie de italieni, şi s-a remarcat prin poziţii teologice conservatoare, condamnând avortul, eutanasia, homosexualitatea şi pledând pentru justiţie socială.

RomaniaTV.net
13 mart. 2013, 20:32
Papa Francisc se opune vehement căsătoriilor între homosexuali, avortului şi eutanasiei

Cardinalul Jorge Bergoglio a avut poziţii împotriva avortului şi eutanasiei, condamnând homosexualitatea, conform canoanelor apostolice, deşi afirmă că persoanele homosexuale trebuie respectate ca toate celelalte. Bergoglio s-a opus legalizării căsătoriilor persoanelor de acelaşi sex în Argentina.

Noul Papă este împotriva avorturilor, în orice caz, chiar şi în urma violurilor. Prin avort „se limitează şi se elimină valoarea supremă a vieţii şi se ignoră drepturile copiilor de a se naşte (…) Avortul nu este o soluţie„, spunea cardinalul Bergoglio la o conferinţă din Argentina.

„Când vorbim despre o femeie însărcinată, vorbim de fapt despre două vieţi, ambele trebuie să fie protejate şi respectate, întrucât viaţa este are o valoare absolută”, mai spune Bergoglio în trecut, potrivit La Nacion.

Jorge Bergoglio spune că nunta între homosexuali „distruge planul lui Dumnezeu”. „Este invidia demonului care încearcă să distrugă imaginea lui Dumnezeu”.

Conclavul cardinalilor de la Vatican a ales, miercuri seară, după cinci runde de vot pe parcursul a două zile, noul Papă. Acesta este cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio, care a ales numele de Francisc I.

Citeşte mai multe despre noul Suvern Pontif: Habemus Papam! Noul Suveran Pontif se numeşte Francisc I. Cine este Jorge Mario Bergoglio