Papa Benedict al XVI-lea face dezvăluiri despre Naşterea lui Iisus Hristos

Într-o nouă carte din trilogia sa intitulată Iisus din Nazaret, Papa Benedict al XVI-lea scrie despre naşterea şi copilăria lui Iisus.

RomaniaTV.net
21 nov. 2012, 11:06
Papa Benedict al XVI-lea face dezvăluiri despre Naşterea lui Iisus Hristos

În cartea publicată de curând, Papa Benedict al XVI-lea încearcă să dezlege unele mistere şi să combată unele mituri legate de venirea pe Pământ a Mântuitorului. 

Astfel, Papa susţine că Steaua de la Betleem a fost o supernovă, aceea despre care astronomul german Johanes Kepler a spus că a apărut în jurul anilor 7 sau 6 Î.d.Hr. Tot atunci ar fi venit şi Mântuitorul pe Pământ, în lumea muritorilor, potrivit astronomului Papei.

Suveranul Pontif mai spune că Naşterea lui Iisus este o realitate. El mai spune că este posibil ca Fiul lui Dumnezeu să nu se fi născut în Betleem, ci poate în Nazaret şi că la naşterea lui nu au fost prezenţi nici vite, nici măgari, animalele acestea apărând doar în legendele despre Naşterea Domnului.

De asemenea, Papa spune şi că Fecioara Maria a fost, într-adevăr fecioară, atunci când l-a născut. „Este adevărat că Iisus Hristos este unicul fiu al lui Dumnezeu şi că a fost conceput din Duhul Sfânt şi născut de Fecioara Maria. Răspunsul, fără nicio rezervă, este DA!”, susţine cu tărie Suveranul Pontif.

El continuă explicând că acest lucru a fost posibil pentru că numai Dumnezeu putea să facă aşa ceva, pentru că numai el avea putere asupra materiei.

„Dacă nu ar fi avut putere deplină asupra oricărei forme de energie şi materie, atunci nu ar fi fost Dumnezeu”, conchide Papa. El mai spune că Iisus a fost cel după care s-a orientat Steaua din Betleem, şi nu Fiul Domnului după Stea.