Panică în Centrul Vechi. Zid PRĂBUŞIT la clădirea Arhiepiscopiei, pe strada Lipscani

Strada Lipscani a fost blocată, duminică, în jurul prânzului, după ce pereţii interiori ai uneia dintre clădirile de pe această stradă s-au prăbuşit.

RomaniaTV.net
07 iul. 2013, 10:29
Panică în Centrul Vechi. Zid PRĂBUŞIT la clădirea Arhiepiscopiei, pe strada Lipscani

O patrulă de poliţişti care trecea pe strada Lipscani în jurul orei 11.30 a auzit cum în interiorul clădirii de pe Lipscani 72 cădeau mai multe bârne şi a luat decizia de a bloca imediat strada, pentru a nu se înregistra victime.

După 20 de minute de la blocarea străzii un perete din interior şi cel care despărţea clădirea de la numărul 72 de cea de la numărul 74 s-au prăbuşit, a declarat, la România TV, Răzvan Popa, reprezentant al Poliţiei Municipiului Bucureşti.

„Noi am blocat întreaga stradă şi sunt aşteptaţi experţii constructori şi cei de la ISU, pentru verificări. În jur sunt clădiri locuite şi sunt mai multe magazine în zonă”, a declarat Răzvan Popa.

În luna mai, o clădire s-a prăbuşit în Centrul Vechi al Capitalei, fără a se înregistra, însă, victime.

Peretele despărţitor dintre numerele 72 şi 74 s-a prăbuşit, la fel şi zidul interior. Proprietarii imobilului de la numărul 72 sunt cinci persoane, care au primit imobilul printr-o decizie conformă cu legea 10, iar cealaltă clădire este proprietatea Arhiepiscopiei. Nu au existat victime. A fost un noroc că în zonă era acea patrulă, care a surprins prăbuşirea în direct„, a precizat Răzvan Popa.

Proprietarii clădirilor de patrimoniu de pe strada Lipscani, a căror zid comun s-a prăbuşit duminică, au fost convocaţi luni, de către Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), potrivit viceprimarului Capitalei Marcel Nicolaescu, care nu exclude posibilitatea sancţionării acestora.

Viceprimarul Capitalei a precizat că la întâlnirea de luni vor participa şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Primăriei şi Prefecturii Capitalei.