Pământul, ameninţat de 4.700 de asteroizi. Care sunt ţările cu cel mai mare risc de a fi lovite

Un studiu al Universităţii din Southhampton a identificat ţările cu cele mai mari risc de a fi lovite de un asteroid. Acestea ar putea suferi pierderi catastrofale de vieţi umane sau distrugeri importante.

RomaniaTV.net
17 mai 2012, 18:26
Pământul, ameninţat de 4.700 de asteroizi. Care sunt ţările cu cel mai mare risc de a fi lovite

Wide Field Infrared Survey Explorer de la NASA a observat 107 de asteroizi „potenţial periculoşi” aflaţi în apropierea Pământului, de peste 100m mărime, pentru a face o estimare a numărului total de asteroizi care ar putea ajunge lângă Terra, ocazional – rezultatul: circa 4.700, plus sau minus 1.500. Doar aproximativ 30% din aceste obiecte spaţiale au fost deja găsite.

Asteroizii potenţial periculoşi sunt roci spaţiale cu orbite care se apropie la mai puţin de 8 milioane km faţă de Terra şi suficient de mari pentru a face distrugeri la nivel regional sau global, dacă ar lovi Pământul.

Cercetătorii au alcătuit şi o listă a ţărilor care au cel mai mare risc de a fi lovite, folosind un software denumit NEOimpactor. Top 10 ţări sunt: China, Indonezia, India, Japonia, SUA, Filipine, Italia, Marea Britanie, Brazilia şi Nigeria.