Paleologu nu pleacă din PDL: Voi plăti factura pentru boacănele, idioţeniile şi hoţia altora

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a declarat, marţi, la RFI, că nu pleacă din partid, "din ambiţie politică", pentru că vrea să joace "un rol important în politica românească", deşi ştie că va plăti pentru "idioţeniile, aroganţa şi hoţia altora". În opinia lui Paleologu, valul de demisii din PDL este "un simptom al faptului că partidele româneşti nu sunt suficient de închegate din punct de vedere doctrinar, al militantismului politic".

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 09:15
Paleologu nu pleacă din PDL: Voi plăti factura pentru boacănele, idioţeniile şi hoţia altora

„Nu vă imaginaţi, de exemplu, în Franţa că trece unul dintr-o parte în alta, de la Partidul Socialist sau de la partidul gaullist în celălalt sens, în funcţie de cine câştigă, Francois Hollande sau Sarkozy! Acolo-i foarte clar, eşti de dreapta, eşti de stânga şi stai unde eşti!”, adaugă Paleologu.

Theodor Paleologu spune că unii demisionari din PDL „se lasă influenţaţi de sirene”.

„Sigur, acest moment pentru noi este foarte defavorabil, de aia şi pleacă foarte multă lume, dar nu neapărat din cauza ofertelor venite de la celelalte partide, pentru că eu vă mai spun un lucru: în fiecare zi mă întâlnesc cu oameni, care-mi spun «Pe dumneavoastră vă simpatizez, vă ador, vă iubesc», unii chiar îmi spun că o să mă voteze ca persoană, dar mă întreabă «De ce mai staţi în PDL, de ce nu treceţi în PNL?». Şi sigur că pe unii oameni acest lucru îi impresionează. Sunt convins că Dugulescu sau Sbîrciu au avut aceeaşi experienţă ca şi mine, oameni care le spun acest lucru: «De ce mai staţi în PDL, nu vedeţi că se duce şandramaua de râpă?». Şi atunci sigur că poate fiind mai impresionabili, sunt oameni profund oneşti şi cinstiţi aceşti colegi, se lasă influenţaţi de asemenea sirene”, apreciază deputatul democrat-liberal.

Întrebat de ce el nu pleacă din PDL, Theodor Paleologu răspunde: „Din ambiţie politică, pentru că eu vreau să joc un rol important în politica românească şi nu poţi face asta dacă nu stai acolo unde eşti şi dacă nu suporţi şi perioade de impopularitate. Evident, eu ştiu foarte bine că voi plăti factura pentru boacănele făcute de alţii, pentru idioţeniile făcute de alţii, pentru aroganţa, incompetenţa şi hoţia altora! Îmi dau seama, nu e drept, dar aşa se va întâmpla, asta este, c’est la vie! Însă, pe termen lung, oamenii apreciază consecvenţa şi constanţa în politică”.

Întrebat dacă este şi vina PDL pentru demisiile din ultimele zile, Theodor Paleologu spune: „În unele situaţii, este şi vina noastră că nu i-am băgat în seamă, că nu i-am ascultat. Nici eu n-am fost totdeauna băgat în seamă şi aş fi putut să vreau să plec, dar repet, eu sunt foarte perseverent!”.

PDL se confruntă de câteva zile de un val de demisii ale unor parlamentari, care trec la partidele USL.