Palatul lui Ceauşescu de la Snagov: Accesorii poleite cu aur, pereţi îmbrăcaţi în mătase VIDEO

Tablouri de Nicolae Grigorescu, accesorii poleite cu aur, pereţi îmbrăcaţi în mătase fină şi oglinzi cu cristal de Murano, mobilier din cireş. În mijlocul acestui decor de lux trăia Nicolae Ceauşescu, omul care tăia lumina şi apa românilor şi îi obliga să ia mâncare pe cartele la cozi infernale. România TV a prezentat imagini, în exclusivitate, din palatul fostului dictator Nicolae Ceauşescu.

RomaniaTV.net
21 oct. 2012, 05:16
Palatul lui Ceauşescu de la Snagov: Accesorii poleite cu aur, pereţi îmbrăcaţi în mătase VIDEO

Dormitorul de zi este o încăperea decorată cu mobilier de lux şi obiecte de artă valoroase. Pe unul dintre pereţi se află un tablou semnat de Nicolae Grigorescu, estimat la peste 100.000 de euro. Oglinda este adusă din Italia, cristalul fiind din murano. Întreg mobilierul este din lemn scump de cireş.

Fostul dictator era şi mare iubitor de film. Şi-a descoperit această pasiune la 35 de ani şi, tot atunci, a decis să amenajeze în toate reşedinţele, inclusiv în cea de la Snagov, săli de cinema luxoase. Acestea sunt decorate cu elemente preţioase, aur, cristal de murano. Pereţii sunt accesorizaţi cu butoni poleiţi cu aur 39.01

O altă cameră a palatului, dormitorul de seară, a fost decorată pe gustul Elenei Ceauşescu. Soţia dictatorului a ales ca pereţii să fie îmbrăcaţi în mătase. Tot Elena Ceauşescu a ales un şemineu din marmură. Deasupra şemineului se află un tablou de Nicolae Grigorescu. Candelabrele aplicele sunt toate din cristale de murano şi aur.

O altă încăpere a palatului este vestita baie, sursă a multor mituri. Unul dintre ele a fost cel legat de elementele metalice care se spune că erau din aur.