Ovidiu Silaghi, pregătit de PNL să ia locul lui Relu Fenechiu la Ministerul Transporturilor

Relu Fenechiu ar urma să fie înlocuit în postul de ministru al Transporturilor de către Ovidiu Silaghi, în cazul în care Fenechiu ar fi condamnat în dosarul "Transformatorul", anunţă "Evenimentul Zilei", citând surse liberale.

02 iul. 2013, 16:54
Ovidiu Silaghi, pregătit de PNL să ia locul lui Relu Fenechiu la Ministerul Transporturilor

Potrivit surselor EvZ, PNL a luat deja în calcul posibilitatea ca Relu Fenechiu să fie condamnat în primă instanţă, pe 4 iulie, în dosarul „Transformatorul”.

Surse liberale au declarat pentru EvZ, că în situaţia în care Fenechiu va fi condamnat, chiar şi cu suspendare, acesta va demisiona din funcţie, urmând ca locul de ministru al Transporturilor să-i revină lui Ovidiu Silaghi. El a mai ocupat această funcţie în Guvernul Ponta I, până în decembrie 2012.

În noiembrie 2012, Silaghi a fost declarat incompatibil de ANI, după ce s-a stabilit existenţa unei diferenţe între cheltuielile efectuate şi veniturile realizate şi nu a mai fost susţinut de USL pentru un nou mandat la Transporturi. În aprilie însă, Silaghi a câştigat procesul cu ANI.

Primul ministru Victor Ponta a declarat luni la România TV că ar regreta dacă ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, ar trebui să plece din Guvern. Premierul îl consideră un ministru eficient.

„Relu Fenechiu este şi a fost un ministru foarte eficient. Şi asta e foarte important pentru mine. Dacă va fi condamnat si va trebui să plece din funcţie, aş regreta, pentru că prefer să lucrez cu oameni eficienţi. Mi-ar părea rău să plece din Guvern. A avut nişte obiective clare pe care şi le-a îndeplinit”, a precizat premierul.

Ponta a amintit că portofoliul Transporturilor revine PNL, în cazul unui verdict nefavorabil al instanţei în cazul lui Relu Fenechiu.

Atât Ponta, cât şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, au declarat declarat de mai multe ori că speră ca pe 4 iulie, la termenul de judecată, Relu Fenechiu să fie declarat nevinovat, dar că acesta va fi înlocuit din postul de ministru dacă judecătorii vor emite o decizie de condamnare.