Ovidiu Silaghi, despre acuzaţiile ANI: Nu am nicio vulnerabilitate şi intru liniştit în campanie

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, acuzat de ANI că nu poate justifica circa 45.00 de euro şi de tranzacţii financiare suspecte, a declarat vineri că a pus la dispoziţia ANI documente privind modul în care au circulat banii şi că nu are nicio vulnerabilitate în campania electorală.

RomaniaTV.net
09 nov. 2012, 10:21
Ovidiu Silaghi, despre acuzaţiile ANI: Nu am nicio vulnerabilitate şi intru liniştit în campanie

„Cercetarea ANI a început în cazul meu de la o presupusă decizie a mea cu privire la scutirea unei taxe de pod la Cernavodă. S-a demonstrat că nu eu semnasem acel ordin şi probabil s-a încercat să se găsească altceva. Eu am pus la dispoziţia ANI documente privind modul cum au circulat toţi banii pe care i-am câştigat, aşa că nu am nicio vulnerabilitate şi intru liniştit în campanie”, a explicat ministrul Transporturilor, la Antena 3.

Patru membri ai Executivului – ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, şi secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, sunt acuzaţi de Agenţia Naţională de Integritate de incompatibilitate, conflict de interese sau averi nejustificate.

În cazul ministrului Transporturilor, inspectorii de integritate au constatat că nu poate justifica suma de 206.798 lei (aproximativ 45.955 euro), reprezentând diferenţa între cheltuielile efectuate şi veniturile realizate în perioada 7 mai – 15 octombrie 2012.

Agenţia declară că Ovidiu Silaghi a avut, împreună cu soţia sa, Ariana Silaghi, venituri salariale în cuantum de 24.872 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 231.670 lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 206.798 lei.

În acest caz, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Oradea, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Ovidiu Silaghi, dar şi Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, în vederea efectuării de cercetări cu privire la tranzacţii financiare suspecte efectuate de ministrul Transporturilor şi soţia sa.AGERPRES