Oscar 2014: Academia americană de Film schimbă sistemul de votare la două categorii

Academia americană de Film a anunţat o modificare în procesul de votare la două categorii din cele 24 recompensate cu Oscar, începând cu ediţia din 2014.

07 mai 2013, 17:24
Oscar 2014: Academia americană de Film schimbă sistemul de votare la două categorii

Noul proces de votare le permite tuturor membrilor juriului să voteze în categoriile documentar scurtmetraj şi film într-o limbă străină. Conform regulii în vigoare până în acest an, membrii juriului care doreau să voteze în aceste categorii trebuiau să vadă toate filmele nominalizate în cinematografe pentru a avea drept de vot, iar acum membrii vor avea opţiunea de a le vedea şi pe DVD-urile de prezentare, pe lângă cinematografe, scrie agerpres.ro care citează starpulse.com.

Preşedintele Academiei americane de Film, Hawk Koch, a anunţat că această decizie a fost aprobată de Consiliul director al academiei, iar de acum înainte, în premieră, toţi membrii vor fi eligibili pentru a vota în toate cele 24 de categorii.

Următoarea ediţie a premiilor Oscar va avea loc la 2 martie 2014, la Dolby Theater din cadrul Hollywood & Highland Center, urmând să fie televizată în direct în peste 225 de ţări.

Citeşte şi „Argo” a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film. Vezi LISTA COMPLETĂ a câştigătorilor