Orban, ATAC DUR la aliaţii din USL: M-am săturat să pierd pe mâna PSD

Liberalul Ludovic Orban a lansat, joi, un atac dur la adresa PSD. Deputatul PNL Ludovic Orban a susţinut, în şedinţa Delegaţiei Permanente, că nu este normal ca partidul să plătească pentru referendum, PSD fiind formaţiunea care a iniţiat acest demers.

RomaniaTV.net
06 sept. 2012, 12:47
Orban, ATAC DUR la aliaţii din USL: M-am săturat să pierd pe mâna PSD

M-am săturat să pierd pe mâna PSD ca în 2008, ca în 2009 la prezidenţiale şi acum la referendum„, a spus Ludovic Orban în şedinţa conducerii de joi a PNL, potrivit România TV.

Crin Antonescu i-a răspuns lui Orban, spunându-i: „Dacă ai propuneri concrete, fă-le. Ce vrei? Să rupem USL?

După şedinţă, Ludovic Orbvan a declarat că nu i se pare normal ca „Antonescu şi PNL, mai ales în discursul unor lideri ai PSD, să fie considerat ţap ispăşitor pentru rezultatul de la referendum”.

Deputatul PNL Lodovic Orban a declarat că PSD nu îşi poate permite să lanseze mesaje ostile şi a acuzat conducerea USL că ia decizii într-un cerc restrâns.

„Că de fapt noi am susţinut un demers care nu a fost iniţiat de noi şi nu mi se pare normal ca unii lideri PSD să pună în spatele PNL şi al dlui Antonescu un rezultat care nu poate fi considerat un eşec. E un eşec numai prin prisma faptului că CCR a refuzat să ţină cont de voinţa cetăţenilor”, a spus Orban.

Orban a precizat că esenţial pentru PNL şi PSD acum e să pregătească cu seriozitate şi minuţiozitate alegerile parlamentare.

„Românii trebuie să înţeleagă că, dacă vor să scape de Băsescu şi de dictatura arbitrariului nesimţirii şi lipsei de respect, la alegerile parlamentare este esenţială şi o prezenţă masivă în avoarea USL pentru a da legitimitate USL. Evident că am discutat şi natura relaţiilor cu PSD. Să înţeleagă foarte bine PSD că nu poate să îşi permită, prin intermediul unui lider sau altul, să lanseze mesaje ostile la adresa PNL şi mai ales să înţeleagă că au nişte parteneri, pe care trebuie să îi respecte şi faţă de care trebuie să îşi respecte angajamentele„, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă l-au deranjat declaraţiile lui Ioan Rus, Orban a răspuns: „Nu numai ale lui, ci şi altele care au fost făcute. Sigur că vin în întâmpinarea unei percepţii false a ceea ce s-a ntâmplat la referendum. Nu graba lui Antonescu de a ajunge preşedinte ne-a dus la referendum”.

Potrivit deputatului PNL, „leadership-ul USL, mai ales în perspectiva alegerilor parlamentare şi a următoarelor evoluţii politice, trebuie să aibă mai mare încredere în baza partidului şi să ţină cont de experienţa şi cunoaşterea pe care o deţin oameni importanţi din partid, de la primari, preşedinţi de consilii judeţene şi parlamentari în funcţie”.

Să nu se mai ia niciun fel de decizie care să nu ţină cont de baza celor două partide„, a arătat Orban, apreciind că nu pot deconta mii de oameni nişte deciziile la care nu participă.

Ludovic Orban a mai declarat că USL este deja un brand cunoscut, perceput şi sprijinit masiv de populaţia României.

„USL nu are voie să dezamăgească populaţia, iar acest lcuru trebuie să se realizeze prin programe, decizii, soluţii care să fie confome cu aşteptările populaţiei. Acest lucru nu se poate face atunci când deciziile se iau într-n cerc strâns şi nu sunt luate de organismele reprezentative ale celor două partide”, a mai comentat Orban.

În şedinţa conducerii PNL de la Palatul Parlamentului, Crin Antonescu a spus că nu el a vrut suspendarea lui Traian Băsescu şi că ideea a aparţinut celor de la PSD.