Orban, printre politicienii care au girat proiectul Roşia Montană

Ludovic Orban, unul dintre cei mai vocali liberali din ultimele zile împotriva proiectului de la Roşia Montană, se numără printre miniştrii care, în 1999, a participat la decizia guvernului de atunci privind licenţa de exploatare acordată Roşia Montană Gold Corporation.

13 sept. 2013, 08:30
Orban, printre politicienii care au girat proiectul Roşia Montană

Ludovic Orban s-a declarat, ieri, deranjat că mulţi oameni au votat PNL şi USL pentru că au crezut că vor bloca proiectele legate de Roşia Montană şi gazele de şist. „Primul lucru care pe mine mă deranjează este că una dintre principalele teme de campanie a fost Roşia Montană şi gazele de şist. Sunt mulţi oameni are au votat cu noi pentru că au crezut că noi vom bloca aceste proiecte. Nu poţi să te schimbi brusc peste noapte, după ce ai ajuns la putere, să devii un susţinător ale acestui proiect”, a arătat deputatul liberal.

Ce uită Orban este faptul că, în 1999, pe vremea când era secretar de stat, şef al Departamentului Informatiilor Publice al Guvernului, a participat chiar la şedinţa de guvern în care era acodata licenţa de exploatare pentru Roşia Montană.

Alături de Orban, pe lista celor care au participat la decizie se mai numără Traian Băsescu, Valeriu Stoica, Mihai Răzvan Ungureanu, Decebal Traian Remeş, radu Berceanu, Andrei Marga, Ion Caramitru, Radu Stroe sau Peter Ecksterin Kovacs.