Opt lucruri pe care trebuie să le ştii despre orgasm

Subiectul orgasmului nu trebuie să fie deloc stânjenitor, este parte importantă a sănătăţii, la fel ca spălatul pe dinţi, doar că mult mai distractiv.

RomaniaTV.net
21 mart. 2012, 09:08
Opt lucruri pe care trebuie să le ştii despre orgasm

Iată câteva lucruri interesante pe care îţi doreai să le ştii sau aspecte la care nici nu te-ai gândit în legatura cu marele O.

1. Orgasmul reduce durerea

Ai o durere de cap? Nu este un motiv să nu faci sex. Ba, din contră. Există dovezi care arată că sexul poate alina mai multe tipuri de durere inclusiv pe cea cauzată de artrită sau pe cele de după operaţii, susţine Lisa Stern, specialist de Planificare Familială în Los Angeles.

Aceasta se datorează în mare parte eliberării oxitocinei în corp în timpul unui orgasm. Oxitocina este hormonul relaţionării care generează sentimente pozitive şi de relaxare. Efectele benefice de alinare a durerii durează în jur de 8-10 minute, dar Lisa Stern susţine că nivelul durerii poate scădea şi doar gândindu-te la sex.

2. Folosirea prezervativului nu afectează calitatea orgasmului

Nu e cazul să fii îngrijorată că folosirea prezervativului are vreo legatură cu calitatea orgasmului. Femeile au aceleaşi şanse să aibă orgasm cu sau fără prezervativ, fapt ce contrazice mitul conform căruia prezervativul afectează sexul, spune Dr. Debby Herbenick, cercetător ştiinţific la Universitatea din Indiana, autoarea cărţii Pentru că mă simt bine.

3. 30% din femei întâmpină dificultăţi în a avea orgasm

Dacă ai avut probleme cu orgasmul, nu eşti singura. Conform satisticilor, una din trei femei are dificultăţi în a ajunge la orgasm. De asemenea, 80% din femei au probleme când este vorba doar de stimulare vaginală. Stimularea clitoridiană ajută adesea, dar şi tratamentul medical.

Disfuncţiile sexuale feminine cu referire la imposibilitatea de a ajunge la orgasm sunt foarte comune şi au făcut subiectul multor controverse şi cercetări medicale în ultimii ani. Adesea aceste disfuncţii sunt asociate cu alte probleme medicale cum ar fi bolile tiroidei, depresiile sau diabetul.

VEZI AICI CONTINUAREA