Oprişan explică prezenţa-record la vot din Vrancea: Oamenii au un patriotism peste media naţională

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a explicat, vineri, la România TV, că prezenţa-record la referendum în judeţul Vrancea se datorează faptului că localnicii de acolo sunt "oameni mândri, care au un patriotism local şi naţional peste media naţională".

RomaniaTV.net
03 aug. 2012, 08:25
Oprişan explică prezenţa-record la vot din Vrancea: Oamenii au un patriotism peste media naţională

Adevărate recorduri în materie de prezenţă la vot s-au înregistrat în judeţele Constanţa, Olt, Mehedinţi, Teleorman şi Vrancea. 50 de localităţi din România au reuşit performanţa de a înregistra o prezenţă la vot de peste 100%. 

Şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan, a explicat că prezenţa foarte mare a cetăţenilor la votul de duminică, 29 iulie, nu este nimic neobşinuit în judeţul Vrancea, deoarece la aproape toate alegerile numărul celor care au votat a fost foarte mare.

„Vrâncenii sunt oameni mândri şi au un patriotism local şi naţional peste media naţională. La mai toate alegerilor, cu excepţia celor locale, s-a întâmplat să fie o prezenţă mare. Probabil, în acest scrutin, au fost 10 persoane care au votat multiplu, cinci care nu ştiu ce au mai făcut, dar în niciun caz fenomenul invocat de Parchetul General nu poate să afecteze rezultatul celor 8,4 milioane de oameni care s-au prezentat la vot„, a spus Oprişan.

În satul vrâncean Lepşa, secţia de vot a rămas fără buletine de vot. În doar câteva ore, cele 398 de buletine de vot pentru referendum s-au epuizat, aşa că Biroul Electoral Judeţean a decis să mai trimită în satul respectiv înca 900 de buletine.

Oprişan a explicat că, fiind o staţiune turistică, în satul Lepşa au votat foarte multe persoane care se aflau acolo în vacanţă. „Satul Lepşa este staţiune turistică. Foarte mulţi români din sud-estul ţării şi-au făcut case în acest sat turistic. Aceşti oameni vin în Lepşa în fiecare weekend şi sunt foarte mulţi„, a conchis acesta.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au ridicat procesele verbale de la Autoritatea Electorală Permanentă şi fac cercetări privind conţinutul listelor electorale permanente şi al celor suplimentare folosite la referendum.