Oprescu: Unităţile de învăţământ din Capitală ar putea avea PROPRIUL SISTEM DE AMBULANŢĂ

Unităţile de învăţământ din Capitală ar putea avea propriul sistem de ambulanţă. Primarul general Sorin Oprescu a anunţat, joi, că intenţionează să achiziţioneze o micro-staţie de salvare şi câte o ambulanţă pentru fiecare sector.

RomaniaTV.net
13 sept. 2012, 09:34

Oprescu a precizat că solicitarea ambulanţelor din sistemul şcolar ar urma să se facă tot prin numărul unic de urgenţă 112.

Încercăm, din sărăcia noastră, să creăm un sistem de ambulanţe care să deservească unităţile şcolare din toate sectoarele. (…) Încercăm să creăm acest lucru ca să putem interveni pentru accidentări uşoare şi cazuri acute şi să reacţionăm cât mai rapid„, a spus primarul general al Capitalei, într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.

Întrebat dacă există resurse umane şi financiare pentru implementarea unui astfel de sistem, edilul Capitalei a confirmat acest lucru. „Avem resursă psihică, avem resursă corticală şi cred că avem şi nişte bani ca să o putem face”, a spus Oprescu.

El a precizat că o ambulanţă de tip C costă aproximativ 100.000 de euro şi intenţionează să achiziţioneze câte una pentru fiecare sector al Capitalei.

De asemenea, proiectul gândit de Primăria Capitalei mai prevede şi „motociclişti medicalizaţi”, care să intervină în perioada de vară.

Sorin Oprescu a declarat că urmăreşte ca prin această investiţie să degreveze şi sistemul mare de ambulanţă.

Primarul a mai spus că, în 2010, în unităţile de învăţământ din Capitală au fost înregistrate 2.150 de accidente, 1.940 dintre acestea fiind accidente uşoare.

Ambulanţele vor avea un şofer şi o asistentă medicală, care vor răspunde solicitărilor şi, dacă va fi cazul, vor transporta copiii la spital.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a apreciat iniţiativa Primăriei Capitalei ca fiind „un element de siguranţă extraordinar”, precizând că este foarte important pentru directorii de şcoli şi pentru cadrele didactice să aibă certitudinea că cineva poate ajunge foarte repede în cazul producerii unei accidentări.

Primăria Capitalei a precizat că în cele 425 de şcoli şi licee sunt 221 de medici, dar că în fiecare şcoală există cel puţin un asistent medical.

Totodată, în total sunt 610 cabinete de medicină şcolară, pentru un total de 227.000 de copii, 452 dintre cabinete fiind de medicină generală, iar 158 cabinete stomatologice.

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei a spus că vrea ca, împreună cu Primăria Capitalei, să facă un parc ştiinţific în zona Universităţii Politehnica.