Oprescu: Lucrările la pasajul de la Piaţa Presei vor începe în aproximativ două luni

Proiectul pasajului subteran de la Piaţa Presei a fost deblocat, iar lucrările ar urma să înceapă în aproximativ două luni, potrivit primarului general Sorin Oprescu. Lucrarea a fost atribuită, prin licitaţie, firmei Apolodor a omului de afaceri Radu Ouatu, care va realiza obiectivul în asociere cu o societate germană

31 mart. 2013, 09:43
Oprescu: Lucrările la pasajul de la Piaţa Presei vor începe în aproximativ două luni

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, la emisiunea „După 20 de ani”, că lucrările pentru construirea pasajului subteran de la Piaţa Presei vor începe în aproximativ două luni, după aprobarea Planului Urbanistic Zonal, şi vor dura aproape un an şi jumătate.

„Pasajul începe după fântâna Mioriţa, la vreo 50-60 de metri, pe partea dreaptă, fără să deranjez pomii şi toate astea. Va avea un braţ în direcţia de mers către Mărăşti şi Bulevardul Expoziţiei, va avea un braţ care va ieşi în Kiseleff, fără să deranjeze, undeva la 250-300 de metri de colţ, adică chiar din Piaţă, mergând în direcţia Arcul de Triumf, şi încercăm noi să-i mai dăm o dimensiune, aceea de Jiului”, a spus edilul şef al Capitalei, citat de Mediafax.

Potrivit primarului general, construirea pasajului nu va afecta traficul pe DN 1, la cea mai mare intrare în Bucureşti, prin nord. „Mă duc în spatele perdelei de pomi şi nu deranjez pe nimeni”, a explicat Oprescu.

De asemenea, edilul a arătat, cu acelaşi prilej, că lucrarea a fost atribuită deja, prin licitaţie, firmei Apolodor a omului de afaceri Radu Ouatu, care va realiza obiectivul în asociere cu o societate germană.

Sorin Oprescu a mai precizat că proiectul a fost blocat timp de patru ani de organizaţiile neguvernamentale care au contestat Planul Urbanistic Zonal (PUZ), refăcut de trei ori din acest motiv. „Acum, n-au mai avut ce să spună, s-a dat drumul la PUZ”, a adăugat edilul.