Operaţii estetice periculoase, la ordinea în zilei în Coreea de Sud: Femeile îşi TAIE maxilarul FOTO

O chirurgie plastică dureroasă, realizată, de obicei, numai din motive medicale, este privită de sud-coreeni ca cea mai nouă modalitate pentru a-şi îmbunătăți aspectul.

30 mai 2013, 10:34
Operaţii estetice periculoase, la ordinea în zilei în Coreea de Sud: Femeile îşi TAIE maxilarul FOTO

Chirurgia dublă a maxilarului este o soluţie radicală pentru a corecta deformările faciale. Această operaţie este recomandată, de obicei, oamenilor care sunt în imposibilitatea de a mesteca corect din cauza unui maxilar deformat în partea superioară sau inferioară.

Procedura tăierii oaselor maxilarului implică realinierea fălcilor superioare și inferioare, şi luni bune pentru recuperare, cât şi nenumărate riscuri, inclusiv amorţeala facială permanentă sau chiar paralizie, şi a devenit destul de populară în Coreea de Sud, potrivit DailyMail.

Sud coreencele sunt acum încurajate să se supună operației riscante, în numele frumuseții. Rezultatul intervenţiei chirurgicale este maxilarul mai subţire.

O faţă mică, cu o „formă de V” a bărbiei și liniei maxilarului, este considerată un semn al frumuseții feminine în mare parte din Asia de Est, împreună cu ochii mari şi nasul mic.

„Aceasta operatie modifică look-ul mult mai dramatic decât, să spunem, Botox-ul pentru că schimbă întreaga structură osoasă facială”, a spus Choi Jin-Young, un profesor de stomatologie la Universitatea Națională din Seul.

„Dar este o operaţie foarte complexă, potențial periculoasă … este deranjant sa vezi oameni fără defecte reale dentare care se supun acestei operaţii doar pentru a avea o faţă mică”, a mai spus acesta.