Operaţia lui Duckadam s-a încheiat cu succes. Medicul Brădişteanu: Sper să se recupereze rapid

Operaţia la care a fost supus, marţi, preşedintele de onoare al FC Steaua Bucureşti, Helmuth Duckadam, s-a încheiat cu succes, după aproape nouă ore, au declarat reprezentanţii Spitalului Floreasca din Capitală.

RomaniaTV.net
25 sept. 2012, 17:14
Operaţia lui Duckadam s-a încheiat cu succes. Medicul Brădişteanu: Sper să se recupereze rapid

Potrivit surselor citate, statea lui Duckadam este bună, iar soţia acestuia discută, în prezent, cu medicul Şerban Brănişteanu, şeful echipei care a efectuat intervenţia chirurgicală, pentru a afla detalii despre operaţie.

Intervenţia chirurgicală a vizat eliminarea cheagurilor de sânge de pe artera braţului drept şi introducerea unei grefe pe porţiunea de arteră subţiată, potrivit unor surse medicale.

„A fost o operaţie lungă, dificilă, am reuşit să scoatem toate improvizaţiile care au fost făcute la membrul superior drept. Am înlocuit totul cu un nou conduct de goretex spiralat şi acoperit cu carbon. A fost o muncă dificilă tehnic. Este o persoană sportivă, sper să se recupereze rapid. E foarte musculos, foarte bine structurat. Cu moralul stă foarte bine, bănuiesc că nu a fost conştient de gravitatea situaţiei”, a spus medicul Şerban Brădişteanu, la finalul operaţiei.

Operaţia a fost programată iniţial pentru luni, însă, pentru că au fost descoperite noi leziuni în urma unei investigaţii angio-RMN, s-a impus amânarea cu o zi a intervenţiei.

Duckadam a fost operat de către o echipă de medici condusă de Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca

Preşedintele de onoare al FC Steaua a efectuat, luni, o serie de investigaţii, printre care angio-RMN, care au pus în evidenţă alte leziuni decât cele identificate până acum, respectiv pe vasele energente de la aortă, au spus surse medicale.

Fostul portar a fost internat în 19 septembrie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, fiind supus unor investigaţii complexe, în vederea intervenţiei chirurgicale.