Oncologia Spitalului Municipal Caracal a rămas fără medic. Pacienţii trebuie să meargă la Slatina

Secţia de Oncologie a Spitalului Municipal Caracal a rămas fără niciun medic, după ce singurul doctor s-a operat şi nu a mai putut veni la serviciu. Pacienţii care necesită asistenţă de urgenţă sau fac citostatice sunt nevoiţi să meargă la Slatina.

RomaniaTV.net
17 ian. 2013, 17:04
Oncologia Spitalului Municipal Caracal a rămas fără medic. Pacienţii trebuie să meargă la Slatina

Bolnavii de cancer care sunt trataţi la Spitalul Municipal Caracal trebuie să mergă să-şi facă tratamentele la Slatina, pentru că singurul medic de pe secţie a fost operat şi a fost nevoit să intre în concediu medical la jumătatea lunii decembrie 2012.

Conducerea spitalului a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Olt că are nevoie de ajutor şi s-a apelat chiar şi la sprijinul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

„Deocamdată pacienţii merg la Slatina la tratamente pentru că nu avem medic oncolog. Acolo se fac şi citostaticele. Noi nu mai avem pacienţi internaţi pe secţie”, a declarat Cristian Conea, managerul spitalului.

Secţia de Oncologie a Spitalului Municipal Caracal este deservită de ani de zile de un singur medic, deşi numărul pacienţilor ar fi impus mai multe posturi. Managerul a spus că va face demersurile necesare pentru a mai angaja un medic.

„Acum vom face, bineînţeles, demersuri pentru deblocarea postului şi scoaterea lui la concurs. Este însă o procedură care va dura ceva. Am găsit o soluţie de moment. Am vorbit cu un medic de la o policlinică privată din Craiova care va veni de săptămâna viitoare să-i trateze pe pacienţi. Probabil vom încheia cu el contract pe o persoadă determinată”, a declarat managerul.

În total, în evidenţele spitalului se află 4.500 de pacienţi, cei mai mulţi dintre ei având posibilităţi financiare reduse şi neputând să-şi permită să plătească transportul până la Slatina.