Omar Hayssam, condamnat la 16 ani de închisoare

Omar Hayssam a fost condamnat la 16 ani de închisoare, iar decizia este definitivă. El este vinovat de evaziune economică al cărei prejudiciu se ridică la 1,6 milioane de euro. 

RomaniaTV.net
23 nov. 2012, 11:07
Omar Hayssam, condamnat la 16 ani de închisoare
Instanţa supremă l-a condamnat definitiv pe Omar Hayssam la 16 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat că a înşelat patru firme cu 1,6 milioane de euro, de la care a luat în leasing mai multe utilaje, pe care le-a trimis în Siria şi Egipt, la firmele controlate de el.
 
Omar Hayssam este cel mai celebru terorist al României, iar fuga lui a născut legende. Potrivit procurorilor, imediat ce a fost eliberat din arest preventiv, Omar Hayssam, alături de doi fraţi de-ai săi au trecut la construirea unui plan foarte bine pus la punct pentru a fugi din România.
 
Sirianul a plecat din Bucureşti către Constanţa pe 29 iulie 2006. Seara, s-a întâlnit cu omul de afaceri Mustafa Tartoussi, care l-a urcat la bordul navei sale, Iman T, în jurul orei 02.00. Vaporul, cu Omar Hayssam ascuns într-una din cabinele marinarilor, a luat drumul Egiptului spre dimineaţă. A doua zi, nava a trecut prin strâmtoarea Bosfor-Dardanele. Pe 5 iulie, Omar a debarcat la Alexandria sub numele fratelui său, Omar Samir, cu care seamănă foarte mult şi care avea cetăţenie siriano-rusă. Omar Hayssam s-a cazat la un hotel, unde a petrecut câteva zile alături de amanta sa, românca Violeta Pârvan. Cei doi au un copil. Pe 16 iulie, omul de afaceri s-a urcat din nou la bordul navei Iman T şi a ajuns peste două zile în portul Tartous, din Siria. De atunci, anchetatorii au pierdut urma lui Omar Hayssam. El este dat în urmărire generală prin Interpol.

O anchetă DIICOT a arătat că fraţii lui Omar Hayssam, dar şi un alt armator sirian, au planificat fuga sirianului la bordul unei nave. Cei doi fraţi ai sirianului şi Mustafa Tartoussi, proprietarul vasului cu care se presupune că a fugit din ţară Hayssam, au fost trimişi în judecată de procurori.