Omar Hayssam, pericol pentru societate. Vezi motivarea judecătorilor pentru arestarea sa

Omar Hayssam reprezintă şi acum un pericol pentru mediul economic şi cel de afaceri. Potrivit România TV, judecătorii au decis că, deşi sirianul are deja pedepse grele primite pentru faptele sale, se impune un nou mandat de arestare preventivă pe numele său.

08 aug. 2013, 17:26
Omar Hayssam, pericol pentru societate. Vezi motivarea judecătorilor pentru arestarea sa

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au arătat în motivarea sentinţei că punerea în libertate a lui Omar Hayssam ar fi indus un sentiment de insecuritate în ordinea publică şi ar fi afectat şi buna desfăşurare a anchetei penale.

Potrivit România TV, dacă magistraţii l-ar fi lăsat în libertate pe Omar Hayssam, actul ar fi echivalat cu încurajarea altor oameni să săvârşească astfel de fapte şi, în plus, încrederea populaţiei în autorităţile statului ar fi scăzut. În consecinţă, magistraţii au decis să îi mai acorde încă un mandat de arestare preventivă lui Omar Hayssam, pentru că „există indicii că acesta ar fi săvârşit faptele de care este acuzat”.

În momentul de faţă Omar Hayssam este arestat preventiv în dosarul Bucovina, fiind acuzat de înşelăciune şi delapidare, prejudiciul fiind de aproximativ 20 de milioane de euro. Hayssam a contestat această decizie, iar luni se va judeca recursul.