Oltean: Cezar Preda NU DEMISIONEAZĂ de la conducerea PDL

Liderul PDL Bistriţa, Ioan Oltean, a declarat, vineri, la sosirea la şedinţa Colegiului Director al PDL, că Cezar Preda a revenit asupra deciziei de a demisiona din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL şi din cea de preşedinte al PDL Buzău.

14 dec. 2012, 09:11
Oltean: Cezar Preda NU DEMISIONEAZĂ de la conducerea PDL

Deputatul democrat-liberal Ioan Oltean a declarat că Cezar Preda a luat la cald decizia de a demisiona din funcţiile pe care le deţinea în partid şi că era normal să revină asupra deciziei.

El a revenit asupra demisiei. Deciziile nu se iau sub fierbinţeala unui moment, ci după ce lucrurile s-au aşezat, după ce s-au făcut calcule serioase. Ar fi trebuit să vă spună el, nu eu, dar îmi permit să fac acest anunţ, pentru că suntem prieteni„, a subliniat Ioan Oltean.

Adriean Videanu a spus, la rândul lui, că decizia lui Cezar Preda de a demisiona a fost una „strict personală”, în timp ce în privinţa demiterii conducerii partidului este vorba de una colectivă. „Eu cred că aici vorbim de o decizie a unei echipe. Deciziile individuale pot fi decizii strict personale. Dar eu am convingerea că în urma deciziei de astăzi se va ajunge la o hotărâre matură în beneficiul Partidului Democrat Liberal”, a spus Videanu.

Imediat după eşecul suferit de ARD la alegerile parlamentare 2012, Cezar Preda a anunţat că demisionează din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL şi din cea de preşedinte al PDL Buzău.

„Rezultatele scrutinului pentru alegerile parlamentare au arătat clar opțiunea majoritară a românilor pentru candidații USL. Țin să îi felicit pe contracandidații mei. Au reușit să facă mai bine front comun împotriva mea, decât am reușit noi să facem front comun în apărarea ARD Buzău. Sper doar ca modul în care se vor comporta în Parlament să fie mult schimbat în bine față de modul în care au evoluat în campania electorală”, se arată într-un comunicat emis de către Cezar Preda.

Conform fostului lider democrat-liberal, decizia a fost luată în urma deciziei electoratului buzoian:

„Personal mă număr printre politicienii care consideră că, la finalul unei bătălii electorale, nu ai voie să te ascunzi după faptul că românii au votat mai mult sigle decât oameni, tot așa cum nu cred că trebuie să ne ascundem după faptul, la fel de adevărat, că sistemul electoral actual este, de multe ori, o loterie cinică. Rezultatul de la Buzău, modul în care au ales buzoienii pe 9 decembrie, mă determină să-mi dau demisia de onoare din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal, precum și din cea de președinte al Organizației Județene a PDL Buzău”.