Oltean: Coaliţia vrea să-l schimbe pe Geoană la Senat. Chelaru spune că e „o gogoaşă” a PDL

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat că în prezent coaliţia caută soluţii pentru demiterea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, în locul acestuia urmând să fie susţinut un reprezentant al PDL. Informaţia este dezminţită de senatorul PSD Ioan Chelaru, care spune că afirmaţia lui Oltean este "o gogoaşă pentru presă".

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 14:03
Oltean: Coaliţia vrea să-l schimbe pe Geoană la Senat. Chelaru spune că e „o gogoaşă” a PDL

Mircea Geoană ar putea fi schimbat de la conducerea Senatului, potrivit liderului democrat-liberal Ioan Oltean. „Comportamentul necivilizat al unor parlamentari este tot mai prezent. De asemenea, în Senat se constată o obstrucţionare şi o blocare a activităţii parlamentare cum n-a fost niciodată, iar motorul acestei obstrucţionări este preşedintele Senatului, Mircea Geoană. Nu vă ascund că, la această oră, coaliţia caută soluţii prin care să demareze procedurile parlamentare pentru demiterea domnului Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru că s-a dovedit a fi categoric un pion important în blocarea activităţii parlamentare„, a spus Ioan Oltean.

El a declarat că Mircea Geoană a blocat acte normative „extrem de importante”, pentru care România va trebui să fie „apreciată” în raportul care se va întocmi în februarie 2012.

Totodată, Ioan Oltean l-a acuzat pe preşedintele Senatului că a ignorat scrisorile trimise de preşedintele Traian Băsescu şi de premierul Emil Boc. El a susţinut că o lege extrem de importantă care a fost obstrucţionată de Mircea Geoană este Legea asistenţei sociale, adăugând că astfel Geoană a pus în dificultate şi construcţia bugetară, fiindcă fără adoptarea acestui act normativ Guvernul nu poate să îşi construiască bugetul asigurărilor sociale.

Noi sperăm ca săptămâna viitoare să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, să putem adopta acest act normativ, dar este inadmisibil şi intolerabil modul în care Mircea Geoană a folosit procedurile parlamentare pentru a obstrucţiona activitatea Senatului. De aceea, sperăm să identificăm căile prin care să putem demara procedurile de demitere din funcţie„, a spus Ioan Oltean.

Secretarul general al PDL a adăugat că Puterea contează în acest demers şi pe sprijinul unei grupări din PSD.

Întrebat cine ar urma să preia funcţia de preşedinte al Senatului, Oltean a declarat: „La noi toţi sunt antrenaţi pentru funcţie”.

Nu există, în acest moment, o discuţie legată de o anumită persoană. Nu vreau să mă pronunţ în privinţa aceasta. Deocamdată studiem toate procedurile prin care putem să declanşăm iniţiativa aceasta fiindcă vrem, dacă o declanşăm, să fie însoţită şi de succesul necesar„, a spus el.

Întrebat dacă puterea ar susţine un reprezentant al opoziţiei care să îi ia locul lui Mircea Geoană, în condiţiile în care un grup din PSD ar susţine demersul de înlocuire a acestuia, Oltean a răspuns: „Nu, categoric nu. N-o să-l schimbăm pe Geoană cu alt Geoană”.

„Dacă îl vom schimba pe Mircea Geoană, preşedinte al Senatului va fi un reprezentant al PDL, aşa cred eu că e normal”, a conchis Oltean.

Potrivit presei, mai mulţi senatori PSD, printre care Miron Mitrea şi Cosmin Nicula, au cerut conducerii partidului să-l schimbe pe Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, deoarece aduce prejudicii de imagine partidului.

Senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că afirmaţiile secretarului general al PDL, Ioan Oltean, despre înlocuirea lui Mircea Geoană la preşedinţia Senatului sunt „o gogoaşă pentru presă”.

Chelaru a spus că declaraţiile lui Oltean sunt „o intoxicare către presă”, pentru a mai crea un subiect de week-end.

„Asta e o gogoaşă a lui Oltean. Ştie şi el foarte bine că nu se poate revoca preşedintele Senatului decât de către grupul parlamentar care l-a desemnat şi umblă cu prostii. Profită de faptul că noi (PSD – n.r.) l-am chemat pe Geoană la BPN şi aruncă o intoxicare, poate presa îşi mai găseşte un subiect de week-end”, a spus senatorul PSD.